www.what2do.co.il

שתה שתי כוסות יין והיה מעורב בתאונת דרכים קטלנית - האם גרימת מוות ברשלנות?

דרגו את המאמר

שתה שתי כוסות יין והיה מעורב בתאונת דרכים קטלנית - האם גרימת מוות ברשלנות?

העליון זיכה נהג מעבירה של גרימת מוות ברשלנות למרות שתי כוסות יין


"נהיגה במצב של שכרות מסכנת את חייהם של הנוהגים בכביש והיא מהווה גורם מרכזי למספרן הרב של תאונות הדרכים. לכן, יש לנקוט במדיניות ענישה מרתיעה ולהעניש בחומרה נהגים הנתפסים כאשר הם נוהגים בשכרות" (רע"פ 6439/06 קריטי נ' מדינת ישראל).


נהגים אשר עולים על ההגה כאשר הם בגילופין, מסתכנים בכך שתאונת דרכים קטלנית בהם הם יהיו מעורבים תביא להרשעתם בגרימת מוות ברשלנות. עם זאת, בפסק דין חריג, אשר ניתן בבית המשפט העליון, זוכה נהג אשר הורשע בגרימת מוות ברשלנות, לאחר שהיה מעורב בתאונת דרכים בה נהרג אדם, וזאת למרות שהאחרון שתה לפני הנסיעה שתי כוסות יין.

 
הרשעתו של הנאשם בתיק, בעבירה של נהיגה בשכרות, נותרה בעינה. על פי עובדות אשר תוארו בכתב האישום, המערער פגע ברכבו של המנוח כאשר הוא חוצה צומת באור אדום, בעוד המנוח חוצה את הצומת באור ירוק. המערער כפר במתואר וטען כי הוא חצה את הצומת באור ירוק. לדבריו, הוא אמנם שתה שתי כוסות יין, אך לא היה נתון בגילופין.

 

העליון: המדינה לא הוכיחה גרימת מוות ברשלנות


בית המשפט העליון קבע כי מפסק דינו של בית המשפט המחוזי לא עולה שהמדינה הצליחה להוכיח כיצד אירעה תאונת הדרכים הקטלנית בפועל. העד היחיד אשר נכח במקום האירוע היה אמין. עם זאת, העד לא היה מסוגל למסור מתי בדיוק שמע הוא את רעש התאונה ומה היה מיקום הרכב בצומת.

 

כמו כן, בית המשפט המחוזי ציין בפסק דינו כי התקיים מחדל חקירתי משמעותי בתיק וזאת משום שלא נערך שחזור של התאונה עם העד הרלבנטי. בעקבות מחדל זה, ועדותו החלשה של העד, נקבע כי לא ניתן להרשיע את הנאשם בחציית רמזור באור אדום.


אי לכך, נשמטה הקרקע מתחת לקביעת אחריותו לגרימת התאונה. זאת ועוד, בית המשפט המחוזי הכיר בכך שלא התקיימו בהתנהגותו של המערער סממנים כלשהם של נהיגה תחת השפעת אלכוהול. למעשה, בית המשפט המחוזי קבע כי קיימת אפשרות לכך שהמנוח היה זה שהתרשל בעוד הוא נכנס לצומת באור אדום.

 

בית המשפט העליון ציין כי מהכרעת הדין עולה בברור שלא ניתן לבסס את הרשעתו של המערער בגרימת מוות ברשלנות מעל לכל ספק סביר. אי לכך, האחרון זוכה מעבירה זו. זיכויו של המערער מגרימת מוות ברשלנות חייב את הפחתת עונשו. אי לכך, הומתק גזר הדין לשנת מאסר בלבד, תחת 33 חודשים בפועל אשר נגזרו על האחרון בבית משפט קמא.

להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עבירת נהיגה בשכרות, איך לקבל זיכוי?

מאחר ולא ניתן היה לשלול את גרסת הנאשם כי המאפיינים נערכו לאחר בדיקת הינשוף, זיכה כבוד השופט ש. נחשון את הנאשם מעבירת השכרות, כאשר פסל הן את בדיקת הינשוף והן את בדיקת המאפיינים לאור החריגה מהנהלים... 

בדיקת שכרות

שוטר רשאי לדרוש מנוהג רכב שהיה מעורב בתאונת דרכים או מנוהג רכב שיש לשוטר חשד סביר כי הוא שיכור, להיבדק במועדים ובמקומות שיורה, ומי שנדרש כך חייב להיבדק כאמור... 

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

נעצרתם לבדיקת שכרות? האם מותר לסרב לעבור את הבדיקה? מהי המשמעות המשפטית המקופלת בתוך הסירוב? 

נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים

הנאשם הורשע על פי הודאתו, בנהיגת רכב כשהוא נתון להשפעת משקאות משכרים. מתברר כי בבדיקה שנערכה לנאשם, נמצא בדמו ריכוז אלכוהול בשיעור, שהוא פי שלוש, מהכמות הקבועה בחוק. הנאשם נלכד בכף בעת שנהג רכב הסעות, בזיג זג.  

פסילה בשל נהיגה בשכרות

האם ניתן להימנע מפסילת מינימום של שנתיים לאחר נהיגה בשכרות? מהן הנסיבות המיוחדות אשר בגינן בית המשפט יורה על פסילה לתקופה נמוכה משנתיים? 

נהיגה בשכרות, האם ניתן לחזור מהודאה?

סקירה של פסקי דין העוסקים בהודאת נאשם בעבירה של נהיגה בשכרות וחזרה מהודאותו, באלו מקרים יתיר בית המשפט חזרה מהודאה? 

ה"ינשוף" מזהה לימונענע כמשקה אלכוהולי

במבחני המעבדה אשר נערכו במעבדת מיג"ל בע"מ בראשותו של ד"ר יגאל בר אילן, זיהה המכשיר משקאות קלים כמשקאות אלכוהוליים. הניסוי נערך במעמד קציני משטרה בכירים כגון רב פקד בני סמו ותועדו על ידי צלם משטרתי... 

מאסר בפועל בגין נהיגה בשכרות פעם שנייה

עבירת הנהיגה בשכרות הינה כאמור עבירה חמורה ומסוכנת. כאשר נהג נכנס לרכב על מנת לנהוג בזמן היותו שיכור, הוא מהווה סכנה ממשית לעצמו, לנוסעים עימו ולמשתמשים האחרים בדרך. העונש הראוי נגזר בין היתר, מגובה השכרות. ככל שמדובר בשכרות גבוהה, ראוי שהעונש יהיה גבוה יותר 

בקשה לביטול הרשעה בנהיגה בשכרות אשר ניתנה בהעדר הנאשם

האם בית המשפט יקבל את בקשתו של נאשם לבטל הכרעת דין במסגרתה הוא הורשע בהעדרו בנהיגה בשכרות? 

האם בדיקת ינשוף אשר הצביעה על 290 מ"ג בדיוק תביא להרשעת הנהג?

האם 290 מ"ג בליטר אוויר נשוף היא נהיגה בשכרות? האם הבדיקה הינה עד 290 מ"ג, כולל 290 מ"ג או למעלה מ-290 מ"ג? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.