פסילת מינימום
דרגו את המאמר |
|

- פסילה על עבירה מהתוספת הראשונה.
- פסילה על אחת מהעבירות מהתוספת השנייה אשר ביצועה גרם לתאונת דרכים בה נגרמו נזקים לגוף או לרכוש (די בכך שאדם התלונן על פגיעה בכדי להקים נפקות להפעלת הסעיף).
- עבירת תעבורה אשר גרמה לתאונת דרכים בה נפגע אדם חבלה של ממש. חבלה של ממש הינה חבלה אשר פוגעת במעטה החיצוני של הגוף וכמובן חבלה חודרנית או פגיעות פנימיות. במקרה זה, חובה על לתמוך הפגיעה בתעודת רפואית.
פסילת מינימום של שנה לפחות
סעיף 39 לפקודת התעבורה קובע כי במידה ואדם הורשע בעבירה מהעבירות המפורטות בתוספת הראשונה או השנייה, וגרם לתאונת דרכים בה נגרמה לאדם חבלה של ממש, ובמהלך השנה עובר לתאונה הורשע האדם בעבירה מהתוספת הראשונה או השנייה, דינו פסילה מינימלית לשנה, בנוסף לכל עונש אחר. גם במקרה זה, "בית המשפט רשאי בנסיבות מיוחדות להורות על פסילה לתקופה קצרה יותר".
פסילת מינימום בעקבות נהיגה בשכרות
אחת העבירות המפורסמות ביותר בגינן נפסלים בישראל רישיונות נהיגה הינה נהיגה בשכרות. סעיף 39א' לפקודת התעבורה קובע כי במידה ואדם הורשע בעבירה של נהיגה בשכרות, יש לגזור על האחרון פסילת מינימום לשנתיים (בנוסף לכל עונש אחר).
לאחרונה ניסו נאשמים אשר הורשעו בעבירות של נהיגה בשכרות להמיר את הפסילה בפועל בפסילה על תנאי, אך בית המשפט דחה ניסיונות אלו. נהג שיכור אשר נתפס בקלקלתו פעם נוספת בתוך שנה, רישיון הנהיגה שלו ייפסל למשך ארבע שנים לפחות.
פסילה לשלוש שנים לפחות
אדם אשר הורשע בעבירה של גרימת מוות ברשלנות או הפקרה לאחר פגיעה, דינו פסילה למשך שלוש שנים לפחות. גם כאן בית המשפט רשאי לקצר הפסילה מטעמים שיירשמו. כמו כן, אדם אשר רכבו שימש לביצוע עבירות מין מסתכן אף הוא בפסילה לשלוש שנים.