ביטול פסילת רשיון
פקודת התעבורה קובעת כי לקצין משטרה בדרגת מפקח ומעלה יש הסמכות להורות
פסילה מנהלית של רישיון הנהיגה של פלוני, וזאת כאשר קיים יסוד סביר להניח שבוצעו אחת מהעבירות המנויות בתוספת הרביעית לפקודה. כמו כן, סמכות זו נתונה לקצין המשטרה גם במקרים בהם עבירה אשר בוצעה לכאורה על ידי הנהג גרמה לתאונת דרכים עם נזקים לגוף או רכוש. אדם אשר רישיון הנהיגה שלו נפסל ב
פסילה מנהלית, רשאי להגיש בקשה דחופה לבית המשפט לבטל הפסילה.
בית המשפט רשאי לבטל את הפסילה, וזאת לאחר ששמע את היועץ המשפטי לממשלה, בא כוחו או שוטר. על פי הפקודה, השופט רשאי לבטל את הפסילה לחלוטין, או בהתאם לתנאים, וזאת כל אימת שהוא סבור שביטול הפסילה לא יפגע בביטחון הציבור.
ביטחון הציבור, מהו?
ביטחון הציבור הינו מושג אשר מקפל לתוכו למעשה את בטיחות הציבור בכביש מבחינת הנהג והמשתמשים בדרך. במידה ובית המשפט סבור כי ביטול פסילה מנהלית של פלוני לא תאיים על "ביטחון הציבור", רשאי הוא לבטל הפסילה. בשלב זה מנסה בית המשפט לבחון שתי סוגיות. מהו הסיכון אשר ניתן ללמוד עליו מעצם התנהגותו של הנהג במקרה זה, מקרה אשר הביא את קצין המשטרה לפסול את רישיון הנהיגה שלו.
כמו כן, מהו עברו התעבורתי של הנהג, האם מדובר בנהג ה"סוחב על גבו" הרשעות תעבורה רבות, או שמא עברו נקי ואיננו מכביד. שילוב בין שני היבטים אלו מהווה למעשה עדות למסוכנות הנשקפת מהנהג במקרה זה, ומהווה את השיקול המרכזי בהחלטת בית המשפט בבקשות ביטול פסילה מנהלית. חשוב להדגיש כי בית המשפט מתרשם במקרה זה ממבט הציפור בראיות כנגד הנאשם ובנסיבות המקרה לגופו.
דהיינו, בית המשפט איננו נכנס לעובי הקורה (שכן לא מדובר בהליך העיקרי אלא בבקשה דחופה לביטול פסילה). לדוגמא, לעיתים עבר תעבורתי כבד יכול להביא לדחיית הבקשה, וזאת למרות שהאירוע בגינה היא הוטלה הינו חסר ערך. כמו כן, ישנם מקרים בהם האירוע הינו כה חמור שגם עבר תעבורתי נקי לא יוכל להושיע. חשוב לציין כי מדובר בסיטואציות אשר מומלץ להגיע אליהם מיוצגים מבחינה משפטית ולאחר קבלת ייעוץ מקצועי מעורכי דין העוסקים בתחום זה.
ערעור על החלטת בית המשפט
במידה ובית המשפט מורה על ביטול הפסילה או על המשכה, ניתן להגיש ערעור על החלטה זו לבית המשפט המחוזי. בית המשפט המחוזי איננו נוטה להחליף את שיקול דעתה של הערכאה הדיונית, והוא משנה את החלטתה רק במקרים קיצוניים או בטעויות שיפוטיות בולטות. ראוי לציין כי לעיתים, ככל שתתקדם תקופת הפסילה המנהלית, ייתכן ובית המשפט יהיה סבור כי די בתקופת צינון זו וניתן לבטל את הפסילה עד למתן פסק הדין.
להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן