מצלמת מהירות
דרגו את המאמר |
|
תקציר פסק דין הקשור במצלמת מהירות - מכמונת משטרתית:
מצלמת מהירות משטרתית צילמה אופנוע אשר עליו שני רוכבים, וזאת כאשר מהירותו עומדת על 116 קמ"ש. יצוין כי בכביש המדובר עומדת המהירות המותרת על 70 קמ"ש בלבד. לאחר בדיקה קצרה, נמצא כי האופנוע המדובר הינו אופנוע משטרתי אשר שייך ליחידת האופנועים של יס"מ ירושלים. אי לכך, המשטרה החלה לבדוק מי היה רוכב האופנוע במקום המדובר.
על פי הנוהלים במשטרה, בכל אופנוע קיים כרטיס מסע ובו מפורטים פרטיו של הנהג אשר עשה ברכב שימוש. בפועל נראה כי השוטרים לא צייתו לנוהל כנדרש. לדוגמא, באופנוע נשוא כתב האישום לא היה דיווח בנוגע לנהגים אשר עשו בו שימוש במשך ארבעה ימים, שניים לפני האירוע ושניים אחריו. מפקד היס"מ החליט לבדוק בעצמו את נסיבות המקרה ועמד על כך שהנהג יאותר. לדבריו, לא ניתן לעבור לסדר היום על אופנוע משטרתי שנוסע במהירות הגבוה ב-50 קמ"ש מהמהירות המותרת.
הנאשם "מאותר"
לאחר שלושה שבועות של בירורים ותחקירים, הוגש כנגד הנאשם, שוטר ביחידת האופנוענים, כתב אישום בגין רכיבה על אופנוע במהירות מופרזת. הנאשם הכחיש כל קשר לאירוע וטען כי הוא לא נהג במועד המדובר. הנאשם טען כי הוא איננו מבין כיצד הוא אותר מכל הנהגים ביחידה.
לדבריו, הוא תמיד מעדכן את כרטיס המסע באופנוע, ומהירות שכזו יכולה להיות הגיונית רק בדרך לאירוע. אי לכך, טען הנאשם, היות ולא נרשם אירוע בשעה זו, והיות והוא ומעולם הוא לא נעצר על מהירות, קשה לו להאמין שמדובר בו.
השוטר אשר הגיע אל הנאשם במקרה זה נשאל בבית המשפט כיצד עלה שמו של הנאשם. בעדותו, טען השוטר כי הוא בחן את דו"חות העיסוק מהיום המדובר ולפיהם הוא הסיק כי הנאשם ושוטר נוסף היו צריכים להיות במקום אליו מוביל הכביש בו צולמה התמונה. אי לכך, טען השוטר, היות והשוטר השני אינו אופנוען, הסקתי שהנאשם הוא השוטר אותו אנו מחפשים.
גרסת התביעה נתפרה "טלאים טלאים"
בית המשפט הזכיר לתביעה כי מדובר בהליך פלילי אשר יש להוכיח בו את אשמתו של הנאשם מעל לכל ספק סביר. בפסק הדין נקבע כי אין די בראיות, כפי שהוצגו, בכדי להביא להרשעת הנאשם. מדובר בשוטר בעל עבר תעבורתי ללא דופי, אשר הכחיש את העבירה למן הרגע הראשון. כמו כן, לא היה ולו מסמך אחד רשמי אשר יכול היה לקשור את הנאשם לאירוע, וגרסתה של התביעה נתפרה טלאים טלאים.
"לסיכומו של דבר, לאחר ששקלתי את החומר שבפני, ולאור הנסיבות החלטתי לזכות את הנאשם. בנסיבות העניין בהן הנאשם עצמו הודה, ורק במהלך המשפט חזר בו מהודאתו, אין מקום להוצאות", נכתב בהכרעת הדין.