בית משפט לתעבורה - דף לנאשם
דרגו את המאמר |
|
תיקים בנוגע לעבירות תעבורה נפתחים כנגד עשרות אלפי נהגים בישראל מדי שנה. מדובר בתיקים אשר יכולים להיות קלים (עבירות חניה) ועלולים להיות חמורים ביותר (כגון גרימת מוות ברשלנות). מיותר לציין כי סדרי הדין משתנים בהתאם לחומרת העבירה. כיצד על נאשם להתמודד עם כתב אישום בגין עבירות תעבורה?
מה אתה יכול לעשות?
- להודות - אתה רשאי להודות. באפשרותך להודות בעובדות כתב האישום בעל פה ואו בכתב.
- לכפור - אתה רשאי לכפור בעובדות כתב האישום. במידה ותכפור, תוזמן לשמיעת ראיות.
- במידה וכפרת בעובדות כתב האישום, אך לא הגעת לשמיעת הראיות, בית המשפט לתעבורה רואה בכך כמודה באשמה. במקרה זה תורשע ודינך ייגזר.
- בדיון לשמיעת ראיות ייתכן והתביעה תזמן עדים מטעמה אשר רשומים בכתב האישום. עדים מטעם הנאשם יזומנו ע"פ בקשתו בכתב ובהתאם להפקדת שכר עדים.
- במידה ונהג מודה באשמתו בכתב, הוא יישפט בהעדרו וגזר הדין יישלח אליו בדואר.
- הקנס ישולם באופן מיידי או במועד אשר בית המשפט יקבע. איחור בתשלום הקנס עלול לגרור תוספות פיגורים ועיכובים במתן רישיון נהיגה.
- במידה והוטלו על הנהג, במסגרת גזר דין, עונשים כגון מאסר או פסילה, בית המשפט ייפרט כיצד על הנאשם לנהוג.
כיצד להתכונן למשפט תעבורה?
- ההמלצה הטובה ביותר לפני משפט תעבורה הינה לפנות בהקדם לעורך דין תעבורה העוסק בתחום זה. עורכי הדין יוכלו לסייע לכם לבחון את סיכוייכם במשפט, לרבות ענישה אפשרית. כמו כן, ייתכן ותוכלו להגיע להסדר טיעון עם התביעה ובמקרים מסוימים אף לקעקע את טענותיה ולזכות בזיכוי.
- בקשה לביטול פסילה - פעמים רבות, עוד בטרם הוגש כנגדכם כתב אישום, הורה קצין משטרה על פסילת רישיון הנהיגה שלכם בפסילה מנהלית. במקרים אלו, ניתן כבר לאחר הפסילה, ועוד בטרם הוגש כתב אישום, לבקש את ביטולה. ערר זה מוגש ללא מגבלת זמן לבית המשפט לתעבורה ועל פי רוב יערך דיון בעניינו בתוך כארבעה עד שבעה ימים. מדובר בדיון בעל אופי מנהלי כאשר את התביעה מייצג עורך דין.