חידוש רשיון נהיגה
דרגו את המאמר |
|
לרשותך מידע משפטי אודות חידוש רישיון נהיגה לאחר פסילה מנהלית, אי תשלום קנסות ופסילה רפואית ע"י המכון הרפואי.
חידוש רשיון נהיגה לאחר פסילה:
מי נפסל בצו של קצין משטרה כאמור בסעיף 47, רשאי לבקש מבית המשפט המוסמך לדון בעבירה לבטל או הפסילה. בית המשפט, לאחר ששמע את היועץ המשפטי לממשלה או את בא כוחו או שוטר, רשאי לבטל את הפסילה, בתנאים או ללא תנאים, אם שוכנע שביטול הפסילה לא יפגע בביטחון הציבור.
בטיחון הציבור בכבישים. ביה"מ רשאי להחזיר את הרישיון אם שוכנע כי החזרתו לא תפגע בבטיחון הציבור. סעיף זה צריך להכתיב את שקול דעתו של הקצין. כלומר הקצין יכול לקחת את הרישיון אם יתקיימו התנאים של סע’ 47, ואם הוא חושב כי בהמשך נהיגתו של הנהג תהיה פגיעה בבטיחון הציבור.
המכון הרפואי - ערר על החלטת פסילה עקב בעיות רפואיות או אי התאמה:
המרב"ד אחראי על תחום הרפואה התעבורתית, ועורך בדיקת רפואיות ומבדקים פסיכולוגיים למבקשים לקבל רישיונות נהיגה ולנהגים המופנים אליו.
המרב"ד מזמין לבדיקה אדם הסובל או אשר סבל בעבר מבעיה רפואית, מבקשי רישיונות רכב ציבורי וכבד, חיילי צה"ל שהשתחררו על רקע רפואי או נפשי, מורשעי סמים, נהגים המעורבים בתאונות דרכים, וכן עברייני תנועה שעברו את סף הנקודות.
"(ב) מבקש רישיון נהיגה או בעל רישיון נהיגה הרואה עצמו נפגע מהחלטת רופא מוסמך רשאי לערור, תוך זמן שייקבע בתקנות, לפני ועדת ערר רפואית של שלושה רופאים מתוך רשימה שאישר שר התחבורה בהתייעצות עם שר הבריאות".
חידוש רישיון נהיגה לאחר אי תשלום קנסות:
תקנה 172ב’ לתקנות התעבורה, תשכ"א-1961, מכוחה פועלת רשות הרישוי, המופקדת על חידוש רישיונו, ואשר זו לשונה:
"רשות הרישוי רשאית שלא ליתן רשיון נהיגה או שלא לחדש רשיון נהיגה עד שמבקש הרשיון או חידושו יוכיח, לפי דרישתה, כי כל קנס שנתחייב בו בדין בשל עבירת תעבורה או בשל עבירה אחרת הנובעת מנהיגת רכב... שולם".