נהיגה בזמן פסילה - מאסר על תנאי
מאסר על תנאי בגין נהיגה בזמן פסילה
נהיגה בזמן פסילה נחשבת לעבירה תנועה חמורה. השופט א.א.לוי, ברע"פ 6115/06 ( עליון ) מדינת ישראל נ' מוראד אבו לבן, התייחס בפסיקתו לחומרתה של עבירה זו. "החומרה אשר כרוכה בנהיגה בזמן פסילה הינה גבוהה ביותר ונדמה כי אין כלל צורך להרחיב בעניין זה. נהג אשר נוהג בזמן פסילה מסכן למעשה את עצמו, את הנוסעים ברכבו, ואת המשתמשים בדרך. פסילה איננה עניין של מה בכך. נהג אשר הוטלה עליו פסילה, חזקה כי הוכיח בעבר שחוקי התעבורה אינם נר לרגליו".
ומוסיף השופט לוי - "נהיגה בזמן פסילה מעידה אפוא על זלזול בצווי בית המשפט ומוכיחה היא כי מדובר באדם אשר לא ניתן להרחיקו מהכביש על בסיס רצונו הטוב בלבד".
בתי המשפט נוטים להחמיר עם נהגים אשר נוהגים בזמן פסילה, וזאת כאשר שורה של היבטים עומדים מאחורי החלטותיהם. לדוגמא, הצורך להתמודד עם התופעה הפסולה של נהגים הנוהגים בשלילה, והצורך לשגר מסר מתריע, חד וברור, המביע את חוסר סובלנותו של בית המשפט כלפי נהגים אלו.
לא אחת נקבע כי נסיבות ביצוע העבירה, או נסיבותיו האישיות של הנאשם במקרה הספציפי, אינן יכולות להצדיק נהיגה בזמן פסילה ואין הם מהוות נתונים מן העניין.
נהיגה בזמן פסילה ושורה של עבירות - התחשבות במצב בריאותי והימנעות ממאסר
במקרה אשר הונח לפתחו של בית המשפט לתעבורה, הורשע נאשם בעבירות של נהיגה בזמן פסילה, מסירת פרטים כוזבים, הוצאת רישיון נהיגה במרמה, נהיגה ללא פוליסת ביטוח תקף - וכל זאת בהתאם להודאתו. "אין צל של ספק כי מדובר בעבירות חמורות ביותר", כתב השופט בגזר הדין, "לנאשם עבר תעבורתי ופלילי עשיר ביותר בין השאר בתחום הסמים ובתחום עבירות מרמה. כמו כן, הנאשם ידע כי הינו פסול מנהיגה ולמרות זאת נהג".
לאור הנסיבות, התביעה ביקשה להטיל על האחרון מאסר בפועל בצירוף מאסר מותנה, פסילה ארוכה, פסילה מותנית וקנס כספי. בית המשפט קבע כי בהתאם למקרה הנדון, מדובר בבקשה מוצדקת אך יש להיענות לה. עם זאת, מדובר היה באדם אשר מצבו הרפואי הינו קשה ביותר. הנאשם דכאן סובל משתי מחלות קשות וזקוק לטיפול יומיומי בבית החולים תל השומר. אי לכך, בית המשפט החליט שלא למצות את הדין עם הנאשם ולא להטיל עליו מאסר בפועל.
עם זאת, בית המשפט התריע בפני הנאשם כי במידה והאחרון יחזור לסורו בעתיד, לא יהיה מנוס מלהטיל עליו עונש אשר יכלול גם מאסר בפועל מאחורי סורג ובריח. אי לכך, נגזר על הנאשם מאסר על תנאי של שנה, למשך שלוש שנים, פסילה למשך ארבע שנים וקנס בסך 1,500 שקלים.
להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן