עבירת נהיגה בזמן שלילה
דרגו את המאמר |
|
נהיגה בזמן פסילה - שלושה שבועות לאחר מתן גזר הדין
הנאשם במקרה זה הואשם בנהיגה בזמן פסילה. עונש הפסילה הוטל על הנאשם ב-25 ליולי, והודע לו עליו כ-28 לחודש, דהיינו - שלושה ימים לאחר מכן. הנאשם הגיש לבית המשפט בקשה לביטול גזר הדין וכשלושה שבועות לאחר מכן "נתפס" כאשר הוא נוהג ברכבו. באותה העת, כמובן, לא היה כיסוי ביטוחי לנסיעתו.
התביעה ציינה כי מדובר בנהג אשר נוהג מזה 30 שנה, ולחובתו 60 הרשעות קודמות. על פי התיק נשוא הפסילה, הנאשם הפקיד את רישיון הנהיגה שלו ב-12 לינואר 2006 בגין פסילה לשישה חודשים, וזאת לאחר נהיגה בלתי זהירה לאחור אשר גרמה לתאונת דרכים ואי מסירת פרטים. התביעה ביקשה מבית המשפט להטיל על הנאשם עונש פסילה ממושך, בצמוד לפסילה על תנאי, מאסר על תנאי וקנס, וזאת בהתחשב בעברו התעבורתי המכביד.
הסנגורית המלומדת טענה כי יש להקל בעונשו של מרשה והפנתה את בית המשפט לפסיקתו של בית המשפט המחוזי בנוגע לרמת הענישה הנהוגה בגין עבירה בזמן פסילה. לטענתה, עסקינן בעונשי פסילה נמוכים יחסית.
"ידיו של הנאשם אינן נקיות בבואו לבקש הקלה מבית המשפט"
בית המשפט ציין כי הוא רואה בחומרה רבה את מעשיו של הנאשם במקרה זה. "הנאשם נהג ברכבו תוך שהוא מתעלם מעונש הפסילה המוטל עליו, שלושה שבועות בלבד לאחר הטלת גזר הדין, וכאשר בקשה לביטול גזר הדין הוגשה על ידו למזכירות בית המשפט", נכתב בגזר הדין, "דומה כי מדובר באדם אשר דפוס התנהגותו הינו כשל פריקת עול, כפי שהדברים משתקפים בגליון הרשעות שלו. גיליון מכביד זה מצביע על כך שעסקינן באדם אשר מזלזל בבית המשפט ושם את הוראותיו ללעג ולקלס. לאמור, אין הוא בא בידיים נקיות, כאשר הוא מבקש הקלה בדינו".
אי לכך, בית המשפט קבע כי עונש הפסילה אשר יוטל על הנאשם בתיק זה, לא "יבלע" בתוך עונש הפסילה בו הוא מצוי כעת. לאמור, לאחר תום פסילתו הנוכחית, תוטל על הנאשם פסילה נוספת למשך 100 ימים. כמו כן, הוטל על הנאשם קנס בסך 2,000 שקלים, שישה חודשי מאסר על תנאי (לשלוש שנים) ו-250 ימי פסילה נוספים על תנאי.