הפעלת מאסר על תנאי בעקבות נהיגה בזמן פסילה
דרגו את המאמר |
|
הפעלת מאסר על תנאי בגין נהיגה בזמן פסילה
נהגים רבים, אשר מבצעים עבירות תנועה חמורות, זוכים לרחמיו של בית המשפט ולא נגזר עליהם מאסר בפועל. עם זאת, לא אחת מוטלת על נהגים אלו עננה בדמות "מאסר על תנאי".
להלן דוגמא למקרה בו נגזר על אדם מאסר על תנאי, וחודש לאחר מכן ביצע האחרון עבירה אשר בגינה ניתן להפעיל את המאסר המותנה. השופט התייחס לזלזלו של הנאשם בחוק ובכבוד בית המשפט, וקבע כי יש להפעיל את עונש המאסר במקרה זה.
הנאשם נתפס בביקורת משטרתית בעת נהיגה בזמן פסילה. כאשר השוטרים פנו לנאשם, הזדהה האחרון בזהות כוזבת והציג בפניהם פרטים לא נכונים אודותיו. בין השאר, הציג הנאשם רישיון נהיגה של אחר. כנגד הנאשם, בעת מתן גזר הדין וביצוע העבירה, עמד מאסר על תנאי בר הפעלה. במסגרת גזר הדין הקודם אשר ניתן כנגד הנאשם, נגזרה עליו פסילה למשך שנתיים ו-7 חודשי מאסר על תנאי שלא יעבור עבירות של נהיגה בשכרות או נהיגה בזמן פסילה.
"דבריו של הנאשם אינם אלא הבל פה"
במקרה הקודם, הנאשם זכה ל"גזר דין מקל" וזאת לאחר שפנה לרחמי בית המשפט וטען כי מדובר ב"מעידה חד פעמית". למעשה, הוא ביקש כי לא יוטל עליו מאסר בפועל וזאת משום שהוא משנה את חייו, התחתן ומיטיב דרכו. לא חלף חודש והנאשם נתפס כאשר הוא נוהג בזמן פסילה.
זאת ועוד, במקום להודות בעבירה, הציג הנאשם רישיון נהיגה של אחר. בית המשפט קבע כי עסקינן באדם אשר מזלזל בחוק ואיננו מביע כבוד כלל לבית המשפט. גם במקרה זה טען הנאשם כי הוא השתנה ומיטיב דרכיו. הפעם, בית המשפט קבע כי לא מדובר ביותר מ"הבל פה".
בית המשפט קבע כי יש להפעיל את עונש המאסר בפועל אשר הושת על הנאשם בגזר הדין הקודם. כמו כן, הוטל על הנאשם לשלם 'קנס בסך 1,500 שקלים (או חודש מאסר נוסף) ופסילת רישיון נוספת לשנתיים לאחר תום הפסילה הנוכחית. יצוין כי פסילה אינה נמנית בעת שהאדם יושב מאחורי סורג ובריח.