ביטול פסילה מנהלית בגין פגם בהליך השימוע
דרגו את המאמר |
|
בהחלטה , שניתנה ע"י שופט בימ"ש השלום לתעבורה, במסגרתה דחה בקשה להורות על ביטול פסילה מנהלית למשך 60 יום, של רישיון הנהיגה של המבקש, אשר הוטלה עליו על ידי קצין משטרה, לאחר שהיה מעורב בתאונת דרכים. המבקש נחקר וניטל ממנו רשיון הנהיגה באותו היום ורק 5 ימים לאחר מכן בוצע השימוע.
ב"כ המבקש טען כי השיהוי בעריכת השימוע שנערך לאחר חמישה ימים במקום שלושה, בהתאם לסעיף 47 (ג) (1) לתקנות התעבורה מאיין את הפסילה המנהלית.
השופט בנג’ו קבע בין היתר, כי הרציונל העומד בבסיס הפסילה המנהלית , אינו להעניש את הנהג כי אם למנוע את המסוכנות הנובעת מנהיגתו. על רק זה בוחן בית המשפט את השיקולים שהיו בבסיס החלטתו לפסול את רישיון הנהיגה.
במקרה דנן, לא נפגעה זכות השימוע של המבקש, הפגם התמצה בכך שמקום שהשימוע יערך בתוך 3 ימים הוא נערך בתוך 5 ימים. המבקש התייצב, שטח את טיעוניו בפני קצין המשטרה ומיצה בכך את זכותו להשמע. מכאן, שגם אם היה פגם הרי שנוכח השיהוי הקל ונוכח הענקת זכות השימוע בסופו של דבר, אין לומר כי הפגם יורד לשורש ההליך ומאיין כליל את החלטת הקצין.
עוד הבהיר השופט כי : " יתרה מזאת, מדובר האישור שניתן לנהג שנלקח ממנו רישיון הנהיגה רואים אותו – ע"פ תקנה 47 (ג) (1) לתקנות התעבורה – "כרישיון הנהיגה עד למועד שנקב לזימון הנהג בפני קצין המשטרה". כך שעד למועד החלטתו של קצין המשטרה אין הנהג נפגע.
קציבת המועד (3 ימים) נועדה להחיש את ההליך ולהביא להכרעה מהירה בדבר סילוקו של נהג מסוכן מהכבישים, תוך איזון ושמירת זכויות הנהג להשמיע את דבריו. השיהוי בשימוע מאפשר לנהג להמשיך ולנהוג עם אותו אישור כך שעד להחלטה המנהלית של הקצין אין פגיעה של ממש בזכויות הנהג."