www.what2do.co.il

ביטול עונש מאסר לאדם שנהג בזמן פסילה

דרגו את המאמר

ביטול עונש מאסר לאדם שנהג בזמן פסילה
ביטול מאסר אשר הוטל על נהג בבית המשפט לתעבורה - נהיגה בזמן פסילה
 
האם בית המשפט יקבל את ערעורו של אדם אשר נגזר עליו מאסר בפועל בגין עבירה של נהיגה בזמן פסילה? סוגיה זו הונחה לפתחו של בית המשפט המחוזי. כנגד המערער במקרה זה הוגש כתב אישום במסגרתו הוא הואשם בעבירה של נהיגה בזמן פסילה - עבירה על סעיף 67 לפקודת התעבורה. כמו כן, הנאשם הואשם גם בעבירה של נהיגה ללא ביטוח חובה תקף. בית המשפט לתעבורה קבע כי יש להרשיע את הנאשם ודן את האחרון למאסר בפועל של חמישה ימים.
 
בגזר הדין נכתב כי "מדובר בנהיגה בפסילה ואין מנוס מעונש מרתיע". בא כוח המערער טען כי יש לבטל את רכיב המאסר בפועל וזאת משום שבית המשפט לא נימק מדוע יש להטיל על מרשו עונש כה חמור. לעומת זאת, המדינה טענה כי יש להותיר את העונש על כנו.
 
בית המשפט המחוזי קבע כי יש לקבל את טענותיו של המערער לכך שבית משפט קמא לא נימק כראוי את העילה להטלת עונש המאסר. בפסק הדין נכתב כי כאשר בית משפט גוזר את דינו של אדם, עליו לשקול שיקולים הנוגעים לאינטרס הציבור, הצורך בהרתעה או בלחימה בעבירה שהיא נפוצה ויש בה משום ביזוי החוק, אך עליו גם לשקול את נסיבותיו האישיות של העבריין.
 
משמעות הנימוק כאשר מדובר בגזר דין הכולל מאסר בפועל
 
יתרה מכך, בית המשפט חייב לנמק את פסקי דינו, ואין הוא יכול להסתפק ב"הנמקה קצרה ותמציתית". אכן, נכתב בפסק הדין, ישנם מקרים בהם הנמקה כזו מספיקה, אך לעיתים, קל וחומר כאשר מדובר במאסר בפועל, מצופה מבית המשפט לפרט את נימוקיו באופן אשר איננו משתמע לשני פנים. "לא בכדי דרש המחוקק, בעבירות חמורות ובמקרים בהם צפוי הנאשם לעונש מאסר, כי האחרון יהיה מיוצג על ידי עורך דין מטעמו".
 
השופט הוסיף והפנה לפסיקתו של בית המשפט העליון בעניין זה בע"פ ציפר נ' מדינת ישראל טרם פורסם (2006). בפסק דין זה נקבע כי "חובה לנמק החלטות שיפוטיות וייתכן כי העדר נימוק עשוי לשמש עילה לביטולו של פסק הדין". 
 
לסיכום, נקבע כי נראה שבית המשפט לתעבורה לא שקל כנדרש את עניינו של הנאשם, בטרם הוטל עליו מאסר בפועל. מקריאת גזר הדין, עלה כי בית המשפט לא התייחס כראוי לנסיבותיו האישיות של הנאשם בטרם גזר עליו חמישה ימים מאחורי סורג ובריח. אי לכך, דין הערעור להתקבל ועל הנאשם הוטל קנס ומאסר על תנאי בלבד.
להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

פסילה מנהלית, אימתי?

פסילה מנהלית, אימתי?

העבירות הכלולות בתוספת הרביעית לפקודת התעבורה אשר בגינן רשאי שוטר לפסול פסילה מנהלית את רשיונך הן ... 

פסילת מינימום

פסילת רישיון לתקופת מינימום הינה עונש נפוץ בבית המשפט לתעבורה בגין ביצוע עבירות תעבורה. פסילת מינימום יכולה להיות קבועה לחודשיים, ולהגיע אף עד פסילה לשלוש שנים לפחות... 

פסילה ע"י קצין משטרה

סעיף 47ה' לפקודה קובע כי במידה וקצין המשטרה סבור כי יש יסוד להניח שכנגד הנהג שלפניו יוגש כתב אישום בגין ביצוע אחת מהעבירות המפורטות בתוספת הרביעית לפקודת התעבורה, הוא רשאי לפסול את רישיון הנהיגה של הנהג פסילה מנהלית באורכים משתנים... 

פסילה בשל נהיגה בשכרות

האם ניתן להימנע מפסילת מינימום של שנתיים לאחר נהיגה בשכרות? מהן הנסיבות המיוחדות אשר בגינן בית המשפט יורה על פסילה לתקופה נמוכה משנתיים? 

פסילה עד תום ההליכים

מהי פסילה עד תום ההליכים? אימתי יורה בית המשפט על פסילת רישיון נהיגה עד תום ההליכים? 

עבירת מהירות ופסילה מנהלית, אימתי?

הסמכות לפסול את רישיון הנהיגה כאשר מדובר בעבירת מהירות קמה בהתאם לגובה המהירות, בהתאם למהירות המותרת במקום ביצוע העבירה ... מה הזכויות שלך? לחץ/י לפרטים 

בקשה לביטול פסילה מנהלית

מהי פסילה מנהלית והאם ניתן להגיש בקשה לביטול פסילה זו בבית המשפט לתעבורה? מהם השיקולים לביטול הפסילה בבית המשפט? 

נהיגה בזמן פסילה - נהיגה ללא רישיון

נהיגה בזמן פסילה - נהיגה ללא רישיון

מי שהודע לו שנפסל מקבל או מהחזיק רישיון נהיגה, וכל עוד הפסילה בתקפה הוא נוהג ברכב שנהיגתו אסורה בלי רישיון לפי פקודה זו, או מי שנוהג בניגוד לתנאים שנוספו ברשיונו כל עוד הם בתקפם, או מי שהודע לו כי נפסל מהחזיק ברישיון... 

ביטול פסילה מנהלית

היא בקשה לפי סעיף 48 לפקודת התעבורה להורות על ביטולה של פסילה מנהלית אשר הוטלה על המבקשת ביום 06.09.06, בגין עבירה של נהיגה במהירות מופרזת. 

נהיגה בפסילה, ייעוץ משפטי

נתפסתם נוהגים בפסילה? טוענים כי נהגתם בפסילה? עומדים בפני משפט? מומלץ לפנות לעורכי דין העוסקים בתחום... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.