חגורת בטיחות, ביטול דו``ח לנהג מונית שהסיע נוסעים לא חגורים
דרגו את המאמר |
|
חגורות בטיחות - נוסע במונית
נהג מונית מהצפון אסף שלושה נוסעים אשר התיישבו בספסל האחורי של הרכב. עם כניסתם של הנוסעים למונית, ביקש מהם הנהג כי יחגרו את חגורת הבטיחות ואכן הנוסעים נענו לבקשתו. עם זאת, במהלך הנסיעה התירו הנוסעים את חגורות הבטיחות. התרת החגורות נעשתה ללא ידיעתו של הנהג.
שוטר אשר הבחין בנוסעים הלא חגורים הורה למונית לעצור בצד הדרך. הנהג, אשר לא הבין מדוע התבקש לעצור, מילא אחר הוראותיו של השוטר. כאשר שאל נהג המונית מדוע נעצר, ענה לו האחרון כי הנוסעים ברכבו לא היו חגורים כחוק.
הדו"ח מבוטל
סעיף 83 ב(א) לתקנות התעבורה קובע כי "לא ינהג אדם ולא ייסע ברכב מן הסוגים האמורים בתקנה 364א או בכל רכב שבו מותקנות חגורות בטיחות אלא אם הנוהג והנוסעים בו חגורים בחגורת בטיחות או רתומים במושב בטיחות או במושב מגביה כאמור בתקנה 83א". החוק מוסיף וקובע כי העונש בגין עבירה זו הינו שתי נקודות וקנס על סך 250 ש"ח.
נהג המונית, אשר חש כי הוא אינו יכול להשלים עם הדו"ח, החליט שלא לוותר. אי לכך, הוא סירב לשלם את הקנס והגיש בקשה להישפט. הנהג הסביר, באמצעות עורכת דינו, כי יש לבטל את הדו"ח וזאת משום שנפלו פגמים שונים במילואו. כמו כן, הנהג הסב את תשומת ליבה של נציגת המדינה לכך שהוא לא ידע כי הנוסעים התירו את החגורות במהלך הנסיעה. לדבריו, הוא סבר כי הנוסעים, אשר חגרו עם בקשתו, נותרו חגורים גם לאחר מכן. המדינה קיבלה את טענותיו והחליטה לבטל הדו"ח.