הכרעת דין בעניין הילדה טל זינו שנדרסה בערב יום הכיפורים
דרגו את המאמר |
|
דריסת הילדה טל זינו ביום כיפור - הרשעת נהג הטרקטורון בהריגה
בית המשפט המחוזי בנצרת הרשיע בהריגה את אסעד שיבלי, נהג הטרקטורון אשר דרס למוות את הילדה טל זינו בערב יום הכיפורים. בית המשפט קבע כי קרוב משפחתו של הנאשם, מוחמד שיבלי, אשר היה עימו על הטרקטורון באותו ערב קטלני, סייע בהפקרת פצוע. בפסק הדין צוין כי לא ניתן להרשיע את הנאשם ברצח, וזאת משום שלא הוכחה כוונה מודעת להיכנס באותו היום המדובר לכפר תבור.
סגן נשיא בית המשפט המחוזי, השופט יצחק כהן, כתב בפסק הדין כי גרסתם של הנאשמים לא הייתה מהימנה בעיניו. השופט קבע כי הנאשמים ידעו מהי משמעותו של יום כיפור וראו כי הכביש המוביל לבית הכנסת בכפר תבור עמוס באנשים. חרף כך, הוסיף השופט, הנהג התעלם מכמות האנשים ונסע במקום בפראות תוך השמעת רעשים חזקים ונסיעה על שני גלגלים. זאת ועוד, השופט ציין כי הנהג נסע אל תוך קבוצת האנשים אשר ניסו להימלט מהטרקטורון.
הנאשם טען כי תושבי כפר תבור זרקו עליו אבנים אך בית המשפט דחה טענותיו מכל וכל. בהכרעת הדין נקבע כי הנאשם לא הרפה מדוושת הגז והמשיך לנסוע בפראות אל תוך הקהל תוך שהוא פוגע במנוחה. למעשה, נסיעתו של הנאשם לא נפסקה עד אשר התנגש הטרקטורון בעמוד תאורה. לאחר התאונה, ניסה הנאשם להסתתר. הנאשמים ניסו לטעון כי הגעתם לכפר תבור הייתה מקרית ומטרת הביקור הייתה משיכת כסף. כיצד אפוא מתיישבת טענה זו עם הופעתם של הנאשמים בכביש המוביל לבית הכנסת במקום, תהה השופט, כאשר בית הכנסת כלל איננו קרוב לכספומט?
אביו של הדורס: "גזענות"
אביו של הנאשם לא קיבל את החלטתו המנומקת של השופט ואמר לכתבי "הארץ" כי מדובר ב"החלטה גזענית". "זו גזענות לשמא, בני הורשע בהריגה רק משום שהוא ערבי. יש הרבה תאונות בישראל, וגם כאשר התאונות מצערות וקטלניות, הנהגים לא מורשעים בהריגה", סבר האב.
בני משפחתה של זינו, ותושבים נוספים בכפר תבור, הביעו אף הם מורת רוח על הכרעת הדין וזאת משום שלטענתם היה מקום להרשיע את הנאשמים ברצח ובסיוע לרצח. "זה היה פיגוע של ממש", טענה אחת מתושבות המקום, "הטרקטורון נסע בפראות בכביש המוביל לבית הכנסת, בערב יום כיפורים שכולם לובשים לבן והמקום הומה בילדים ומשפחות. כמה פעמים סימנו לו לעצור אך במקום זה הוא לא עצר אלא נסע אל תוך ההמון".