נהיגה תחת השפעת קוקאין - התחשבות בתסקיר מבחן והמתקת גזר דין
דרגו את המאמר |
|
נהיגה תחת השפעת קוקאין – המתקת גזר הדין
בית המשפט גזר לקולא את עונשו של אדם אשר נתפס נוהג תחת השפעת סם (קוקאין), כאשר הוא מטיל עליו 120 שעות שירות לציבור ופסילה מינימאלית למשך שמונה חודשים בלבד.
הנאשם נתפס כאשר הוא נוהג תחת השפעת הסם, ועורכת הדין מטעם המדינה דרשה להטיל עליו עונש מאסר בהתחשב בעברו הפלילי. עברו של הנאשם כלל הרשעה פלילית מתחום הסמים בשנת 2002, 35 הרשעות תעבורתיות (רובן קנסות) ונהיגה בפסילה משנת 1992.
עורך הדין מטעם הנאשם טען כי יש לגזור את עונשו של מרשו לקולא, שכן מדובר ב"מעידה חד פעמית" של אדם אשר נמצא בשיאו של הליך שיקומי מוצלח ביותר. עורך הדין המלומד הפנה את בית המשפט לתסקיר המבחן החיובי שנערך בעניינו של הנאשם. תסקיר שירות המבחן באמת ציין כי הנאשם שיקם עצמו בהליך שיקומי "מרשים" והפסיק להשתמש בסמים.
האם מדובר ב"נסיגה חד פעמית"?
את העבירה נשוא האישום הגדיר התסקיר מפי הנאשם כ-"נסיגה חד פעמית" ושרות המבחן ציין כי התרשם שזה אכן היה המצב. לפיכך, שירות המבחן ביקש להימנע מפסילה ממושכת כדי שהנאשם יוכל לשוב לנהוג והמליץ על גזר דין הכולל של"צ (שירות לציבור).
בית המשפט נדרש לדון באיזון בין נסיבותיו האישיות של הנאשם, המצוי בהליך שיקומי מתקדם, לבין ההרתעה הציבורית כנגד נהיגה תחת השפעת חומרים אסורים כגון קוקאין. השופט קבע כי יש להטיל על הנאשם עונש לקולא, לאור מצבו המיוחד, וכן יש להתיר לו לנהוג בתקופת הפסילה על טרקטור, משום שזהו מקור פרנסתו. כמו כן גזר בית המשפט על הנאשם שירות לציבור במסגרת עבודות שירות במשך 120 שעות.