מהי נהיגה בזמן פסילה ומה העונש?
דרגו את המאמר |
|
נהיגה בזמן פסילה, מהו העונש?
נהיגה בזמן פסילה הינה עבירה על סעיף 67 לפקודת התעבורה. על פי הפקודה, נהג אשר רישיונו הנהיגה שלו נפסל על ידי בית המשפט, חייב להפקיד את הרישיון במזכירות בית המשפט.
במקרים בהם רישיון הנהיגה איננו בתוקף או אבד, על הנהג לקבל טופס דו"ח מצב רישיון נהיגה ממשרד הרישוי. במקרים אלו, הטופס אמור להיות חתום על ידי עורך דין, רשם או שופט. לאחר מכן, על הנהג להגיש את הטופס, בצירוף תצהיר מפורט, להפקדה במזכירות בית המשפט (כנגד הפקדת הרישיון אשר אבד).
שימו לב, מרוץ פסילת הרישיון מתחיל נספר מיום הפקדת הרישיון במזכירות בית המשפט, ולא מיום מתן פסק הדין. אי לכך, במידה והנהג איננו ממהר לפעול במסגרת החלטת בית המשפט, מתעכבת ספירת פסילתו, אך הוא איננו רשאי לנהוג. כמו כן, נהיגה בזמן פסילה, מבלי להפקיד את רישיון הנהיגה במזכירות בית המשפט, הינה עבירה חמורה אשר עלולה להביא לגזר דין ברמה של מאסר בפועל.
מתי נפסל רישיון נהיגה
מהו העונש?
רישיון נהיגה נפסל מנהג בהתאם לפסילתו להחזיק ברישיון זו (גם בשל מצב בריאותי, לדוגמא). נהג אשר נוהג בפסילה, צפוי כאמור לעונשים כבדים אשר בחובם הארכת הפסילה ואף מאסר בפועל. התופעה של נהגים אשר נוהגים בפסילה מכה בכבישי המדינה פעמים רבות. רק לאחרונה דווח על נהגת אשר נהגה בזמן פסילה וגרמה לתאונת דרכים במהלכה מצאה את מותה קשישה וחברתה נפצעה. אי לכך, המשטרה ובתי המשפט רואים עבירה זו בחומרה רבה.
על פי פקודת התעבורה, העונש המקסימאלי בגין נהיגה בזמן פסילה עומד על 3 שנות מאסר בפועל. כמו כן, הארכת הפסילה המינימאלית למקרים אלו עומדת על שנתיים במסגרת החוק.
השופט סלים ג'ובראן - "דרושה ענישה משמעותית ומתריעה"
יפים לכך דבריו של שופט בית המשפט העליון, ס’ ג’ובראן – "מדובר בעבירות חמורות ביותר המעידות על זלזול בשלטון החוק ובצווים של רשויות שיפוטיות. על אף עונש הפסילה שמוטל על נהג, ועל אף עונש מאסר על תנאי שרובץ פעמים רבות לפתחו,
נוטים נהגים רבים לעשות שימוש ברכב שלא כדין ולעשות למעשה דין לעצמם. התנהגות שכזו דורשת ענישה משמעותית ומרתיעה שהרי בביצוע מעשה כזה מסכן הנהג, שכבר הוכיח בעבר כי חוקי התעבורה אינם נר לרגליו, את שלום הציבור. מדובר במעשה אשר מבטא זלזול בצווים של בית משפט; הוא מוכיח, כי לא ניתן להרחיק אותו נהג מהכביש כל עוד הדבר תלוי ברצונו הטוב".