נהיגה על טרקטורון
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 5 דירוגים בציון ממוצע: 2.8 מתוך 5 |
הרכיבה על כלי רכב קטנים דוגמת טרקטורונים הפכה בשנים האחרונות לתופעה נפוצה יותר ויותר. כיום, טרקטורון אינו תמיד כשמו, ואין הוא מהווה בכל מצב כלי רכב חקלאי. למעשה, רבים משתמשים בו לצורך הנאה והנהיגה עליו הופכת לעניין אשר בשגרה בקרב צעירים ומבוגרים כאחד (הרואים בטרקטורון כרכב לצורך ספורט אתגרי ומוטורי).
כמו כן, חברות טיולים רבות מציעות טיולי טרקטורונים בתור אטרקציה חד פעמית. זאת ועוד, בשנים האחרונות מיובאים לארץ טרקטורונים ברמות שונות, אשר נפח המנוע שלהם גדול וחזק יותר מהטרקטורונים הישנים אשר היו בשימוש עד תחילת שנות ה-90.
למעשה, הריגוש העומד מאחורי הנהיגה על הטרקטורון נעוץ בשילוב של רכב בעל עוצמה חזקה המסוגל להתמודד עם תנאי שטח וכביש בצורה מושלמת. שימו לב, טרקטורונים חזקים במיוחד יכולים להגיע עד למהירות של מאה קמ"ש ואף יותר. עם זאת, מיותר לציין כי הרכיבה על טרקטורון טומנת בחובה סכנות רבות, קל וחומר כאשר רבים מנהגי הכלי הינם צעירים חסרי ניסיון (וחלקם ללא רישיון נהיגה לרכב). אי לכך, יותר ויותר תאונות טרקטורונים נגמרות בפציעות של נהגים והולכי רגל, ולא אחת מסתיימות תאונות דרכים קטלניות אלה במוות.
רישיון נהיגה לטרקטורון, הכיצד?
שימו לב, על פי החוק, נהיגה על טרקטורון מותנית בגיל מינימום של 17 וחצי והחזקה ברישיון נהיגה דרגה 1 (רישיון הניתן עבור רכבי שטח, מלגזות, טרקטורים וכדומה). כמו כן, יש לציין כי נהיגה על טרקטורון מותרית גם עבור בעלי רישיון דרגה 2 (רישיון הנהיגה הנפוץ).
היכן מותרת נהיגה על טרקטורון ובאיזו מהירות?
נהיגה על גבי טרקטורון מותרית לפי החוק בישראל בשטחים פתוחים אשר אינם מוגדרים בפקודת התעבורה כ"דרך". לאמור, נהיגה בכלי רכב זה הינה אסורה בתכלית במקומות בהם קיימת זכות מעבר של הציבור. כמו כן, על פי החוק אסור לנהוג על טרקטורון במהירות העולה על 40 קמ"ש. הנהג והנוסעים על הכלי מחויבים בחבישת קסדה בדומה לרוכבי אופנועים.
תנאים נוספים מבחינת החוק
נהיגה על טרקטורון מותרת על פי פקודת התעבורה בישראל רק בהתאם למסמכים בתוקף לגבי מבחן רישוי שנתי ורישיון רכב (לדוגמא, ישנם טרקטורונים אשר הרישיון שלהם מתיר נהיגה של רוכב אחד בלבד). מסמכים אלו חשובים ביותר במקרה של תאונת דרכים.
במקרים בהם הביטוח אינו מכסה את הנהג, יתקשה האחרון לתבוע פיצויים מחברת הביטוח במקרה של תאונה. כמו כן, חבות לבירור זה מוטלת גם על הנוסע, שכן במקרה והוא יפגע בגין תאונה, יהיה עליו להגיש תביעת פיצויים נגד הנהג בזמן האירוע. זאת ועוד, קיימות דרישות נוספות לגבי מוכנות הטרקטורון כגון כיסוי מוטות בחלקים הקדמיים והאחוריים.
עבירות תעבורה ומאסר
שימו לב, נהיגה על טרקטורון וגרימת תאונה קטלנית עלולה להביא להגשת כתבי אישום חמורים. לדוגמא, מקרה מפורסם אשר אירע לאחרונה עסק בתאונת טרקטורון במהלך יום כיפור כאשר שני תושבים ערבים מאזור הצפון התנגשו בהולכת רגל וגרמו למותה. במקרה זו הואשם הנהג ביצוע עבירת הריגה.
כמו כן, נהגים אשר ינהגו על טרקטורון כאשר הם בגילופין, או ללא רישיון להרכיב נוסעים נוספים, עלולים להיות אף הם מואשמים בעבירות חמורות (העלולות לגרור גם מאסר בפועל).