האם ישולמו פיצויים לאדם אשר זוכה במהלך ערעור מעבירות תעבורה בהן הורשע?
דרגו את המאמר |
|
דחיית תביעה לפיצויים בגין זיכוי מהרשעה תעבורתית בבית המשפט המחוזי
בית המשפט לתעבורה הרשיע את התובע בתאונת דרכים בה היה האחרון מעורב ובמסגרתה נפגע שוטר. עם זאת, בית המשפט המחוזי, אליו הוגש ערעורו של הנהג, זיכה את האחרון בקובעו כי השוטר נהג בצורה רשלנית.
בעקבות הזיכוי, הגיש התובע תביעת פיצויים כנגד המדינה והמשטרה. התובע טען כי זיכויו בערעור בבית המשפט המחוזי מעיד על כך שמדובר בניסיון הנתבעות לתפור לו תיק. לדבריו, המשטרה לא הייתה אמורה לפעול להגשת כתב אישום כנגדו ועל כן זכאי הוא לפיצויים. התובע הוסיף כי בעקבות הגשת כתב האישום, והרשעתו בבית המשפט לתעבורה, נגרמו לו ולמשפחתו עוגמת נפש, כאב וסבל.
בית המשפט קבע כי אין לפסוק פיצויים עבור התובע וזאת משום שכל הליך פלילי עלול לטמון בחובו עוגמת נפש למעורבים בו. כמו כן, ההליכים הפליליים, מעצם טבעם, פוגעים בזכויותיו היסודיות של הפרט. עם זאת, אין מנוס מפתיחה בהליכים פליליים במקום בו קיימות חשדות של ממש לביצוע עבירות. מדובר באינטרס ציבורי ואל לבית המשפט לעמוד כנגד הרשויות במקרים מסוג דא, כתב השופט בפסק הדין.
השופט אף הוסיף כי העובדה שבית המשפט לתעבורה מצא להרשיע את הנאשם, ואילו האחרון זוכה רק במסגרת ההליך בבית המשפט המחוזי, מעידה כי אכן היה יסוד להגשת כתב האישום בעניין זה. לסיכום, בית המשפט קבע כי אין די בזיכוי מוחלט בערעור על מנת לתבוע פיצויים.