סיגריה גרמה להתרחשות תאונת דרכים, האם גרימת מוות ברשלנות או שמא הריגה?
דרגו את המאמר |
|
הרמת סיגריה גרמה לתאונת דרכים קטלנית – גרימת מוות ברשלנות או הריגה?
בית המשפט גזר עונש מאסר של 22 חודשים בפועל על נהג שהורשע במסגרת הסדר טיעון בגרימת מוות ברשלנות. כתב האישום המקורי אשר הוגש כנגד הנאשם ייחס לאחרון עבירת הריגה. עם זאת, במסגרת הסדר הטיעון, הומרה עבירת ההריגה בעבירה של גרימת מוות ברשלנות.
מדובר במקרה מצער אשר במהלכו מצאו את מותם אם ובתה ונפצעו נוספים. ביום המדובר נהג הנאשם עם רכבו, רכב משא סגור, בשעת לילה מאוחרת. לפני הנאשם נסע באותה העת רכב מסחרי בו ישבה משפחה הכוללת אב, אם ושני ילדים. הנאשם, אשר עישן סיגריה תוך כדי נהיגתו, הבחין לפתע כי הסיגריה נפלה על רצפת הרכב.
הנאשם לא שעה לעצור את הרכב בצד הדרך אלא פנה להרים את הסיגריה, וזאת תוך כדי נסיעה. מיותר לציין כי במהלך הרמת הסיגריה, הסית הנאשם במודע את מבטו מהדרך. כאן המקום לציין כי כל האירוע מתנהל כאשר רכבו של הנאשם דוהר במהירות של 87 קמ"ש. כאשר הרים הנאשם את ראשו לאחר הרמת הסיגריה, היה כבר מאוחר מדי. הרכב התנגש בעוצמה ברכב המסחרי שלפניו תוך שהוא מעיף אותו לנתיב הנגדי וגורם לתאונת שרשרת.
השופטת אשר גזרה את דינו של הנאשם ציינה כי מדובר בעבירה חמורה שבוצעה על ידי נאשם בעל עבר פלילי ותעבורתי רב. בגזר הדין כתבה השופטת כי לפניה ניצב אדם אשר – לא במתכוון – גרם למותם של חפים מפשע, שכל חטאם היה שנסעו בכביש לפניו.
השופטת הוסיפה כי החליטה לכבד את הסדר הטיעון וזאת בשל נסיבותיו האישיות של הנאשם ובשל העובדה כי העונש שהוצע בהסדר הולם את מדיניות הענישה בעבירות של גרימת מוות ברשלנות בתאונות דרכים.
לעיתים גם הרשעה בהריגה
במקרה דומה אחר הורשע נאשם בהריגה לאחר שגרם לתאונת דרכים תוך כדי שהוא מצית סיגריה ברכבו. עורך דינו של הנאשם ניסה לטעון כי לא התקיים היסוד הנפשי הדרוש לשם הרשעתו של מרשו בהריגה. בית המשפט קבע כי במקרה דנן מדובר בהריגה שכן הנאשם יצר בעצמו את המצב המסוכן ולא מדובר במעשה רשלני אשר לא הייתה לאחרון שליטה עליו.
הנאשם יכול היה לעצור בצד הדרך ולהצית את הסיגרייה. משבחר לעשות זאת במהלך הנהיגה, הפך המעשה לרשלנות פושעת העולה כדי הריגה.