עבודות שירות לנהג מונית בעקבות הרשעה בסיכון חיי אדם במזיד בנתיב תחבורה
דרגו את המאמר |
|
עבודות שירות לנהג מונית לאחר סיכון חיי אדם במזיד
בית המשפט הרשיע נהג מונית, במסגרת הסדר טיעון, בעבירה של סיכון חיי אדם במזיד בנתיב תחבורה. מדובר במקרה אשר אירע בתל אביב באוגוסט 2009. הנאשם הסיע במונית נוסע אשר שכח ברכב מחשב נייד, כבל מחשב ומצלמת אינטרנט.
הלקוח התקשר לנהג המונית והאחרון ביקש ממנו להיפגש עימו בכיכר מלכי ישראל בתל אביב. נהג המונית התנה את השבת החפצים בתשלום של 200 שקלים. הלקוח פגש את נהג המונית ברחוב אך בין השניים התלקח וויכוח בנוגע לזכותו של הנאשם לגבות כסף עבור השבת החפצים. נהג המונית אמר לנוסע כי במידה והוא לא ישלם, לא יושבו לו החפצים. הלקוח סירב ונהג המונית החל לנסוע מהמקום. הנוסע לא אמר נואש ונתלה על חלקה הקדמי של המונית.
בשלב זה החלו אנשים להתקהל מסביב למונית והנאשם הגביר את מהירות נסיעתו תוך שהוא עוצר מספר פעמים ומבקש מהמתלונן לרדת. עם זאת, כל אימת שעצר הנאשם, החלו אנשים נוספים להתקהל לצד המונית. בסופו של דבר, הנאשם החליט כי יהיה זה חכם לנסות ולהפיל את הנוסע מהמונית תוך כדי נסיעה מהירה וזגזוג בין נתיב לנתיב.
בעקבות זעקותיו של המתלונן לעזרה, חסמו את המונית שני כלי רכב. המונית נעצרה והמתלונן ירד ממכסה המנוע. הנאשם החל לאיים על המתלונן כי הוא הולך לשלם ביוקר על מעשיו וכי יגיע אליו שכן יש לו את מספר הטלפון שלו. כמו כן, הנאשם ניסה להשתחרר מהחסימה וזאת על ידי פגיעה במכוניות אשר חסמו אותו.
נסיבותיו האישיות של הנאשם ממתיקות את גזר הדין
עורך דינו של הנאשם טען כי יש להקל בעונשו של מרשו וזאת בשל נסיבות חייו החיוביות ולקיחת האחריות על האירוע. כמו כן, הנאשם הביע חרטה והבטיח כי לא יחזור על מעשיו לעולם. לטענתו, בעת האירוע הוא חש פחד מהמתלונן ומהקהל אשר התקהל מסביבו.
השופט ציין כי בחינת תסקירו של הנאשם העלתה כי מדובר באדם אשר ניסה מזלו במספר עסקים ונותר כאשר הוא סובל מחובות כספיים כבדים הפוגעים בו ובמשפחתו. למעשה, עבודתו של האחרון בתור נהג מונית מהווה מעין קרש הצלה עבורו בנוגע לאפשרות לצאת מחובותיו ולהציל את משפחתו מחרפת העוני.
השופט כתב בפסק הדין כי גזר דינו ניתן לאחר התלבטות והתחבטות עמוקה. מחד גיסא, מעשיו של הנאשם עלו כדי כישלון מחפיר והאחרון ביצע מעשה מסוכן מאין כמותו. מאידך, עסקינן באדם קשה יום אשר כשל כישלון חד פעמי ושילם מחיר משפחתי וכלכלי כבוד.
הנאשם היה נתון במעצר בית במשך עשרה חודשים, ומעצר של שבוע לאחר המקרה. השופט קבע כי הנאשם היה מודע לחומרת המעשה ולהשלכות הנובעות ממנו. עם זאת, בפסק הדין נכתב כי יש לנקוט עימו במידת הרחמים ולהטיל עליו עבודות שירות בהיקף של שישה חודשים בלבד.