הרשעת אם ובנה בגין ביצוע עבירות תעבורה ושיבוש הליכי חקירה
דרגו את המאמר |
|
הרשעת אם ובנה לאחר ניסיון הסתרת העובדה שהבן נהג ללא רישיון
קטין, ללא רישיון נהיגה, נטל את רכבה של אימו ללא רשות והיה מעורב בתאונת דרכים לאחר שאיבד שליטה על הרכב והתנגש במעקה בטיחות. האם, אשר הבינה את המשמעות של עבירה זו, הן מבחינת הקטין והן מבחינת הביטוח, ניסתה ליטול את האשמה על עצמה. האם יש להרשיע את שני הנאשמים בביצוע עבירות תעבורה? סוגיה זו הונחה לפתחו של בית המשפט לתעבורה.
כאמור, הנאשמים הורשעו בגין חלקם בעבירות אשר פורטו בכתב האישום ועיקר עניינם הוא מקרה בו נטל הבן את הרכב המשפחתי ונהג בו כאשר הוא פסול נהיגה. בהמשך הדרך, איבד הנאשם את השליטה על הרכב, סטה ופגע במעקה אשר בצד הכביש.
התביעה נקטה בעמדה מחמירה כלפי הנאשמים וזאת תוך שהיא מפנה את בית המשפט להיבטים התחבורתיים של מעשי האם שמסרה למשטרה מידע כוזב במטרה להביא לשיבוש הליכי חקירה. לגבי הבן, נטען כי הוא המעורב העיקרי במקרה.
בית המשפט קבע כי מדובר בפסול נהיגה אשר נטל רכב - ללא רשות - וזאת בידיעה שאסור לו לנהוג בו. כמו כן, הנאשם אף גרם לתאונת הדרכים כאשר איבד השליטה על הרכב. בית המשפט ציין כי הנאשם אף הוא סייע בשיבוש הליכי חקירה כאשר ידע שאמו נוטלת את האשמה על כתפיה ולא סיפר את הגרסה האמיתית לחוקרי המשטרה.
בית המשפט קבע כי הנאשם ביצע את העבירות המיוחסות לו. השופטים התייחסו לכך שמדובר בקטין אשר למד את הלקח ומאז ביצוע העבירה התגייס והוא משרת בשירות סדיר בצה"ל. עם זאת, לא היה מקום להימנע מהרשעתו של הקטין וזאת על פי ההלכה הפסוקה כי גם מי שהיו קטינים בעת בוצעה העבירה, בית המשפט אינו נמנע כלאחר יד מהרשעתם בעבירות תעבורה.
בית המשפט התייחס למצבו של הנאשם. השופט ציין כי אלמלא היה מדובר בחייל, ואלמלא איבדה המשפחה (שמצבה הכלכלי קשה) את מכוניתם ללא יכולות לתבוע את חברת הביטוח, היה מוטל עליו קנס כבד. כמו כן, בית המשפט ציין כי הוא ער לכך שהנאשם זקוק לרישיון הנהיגה שלו לשם שירותו הצבאי.
לסיכום, הוטל על הנאשם גזר דין בדמות פסילה בפועל לחצי שנה למעט רישיון נהיגה צבאי, ו-180 שעות שירות לציבור. לגבי האם, בית המשפט הרשיע אותה בעבירות המיוחסות לה ונגזר עליה קנס בסך 1,000 שקלים ומאסר על תנאי למשך שנתיים.