קנס והרשעה בגין איומים על שוטר תנועה
דרגו את המאמר |
|
נהג ישלם פיצויים לשוטר שעצר אותו לאחר ביצוע עבירות תנועה
אין ספק שנהגים רבים נוטים להתרגז כאשר שוטרי תנועה עוצרים אותם בגין ביצוע עבירות תעבורה. עם זאת, כדאי בהחלט לשמור על לשון נקייה במקרים אלו. דוגמא לכך ניתן לראות בהכרעת דין אשר ניתנה בבית משפט השלום בתל אביב. הנאשם, עורך דין במקצועו, נעצר על ידי שוטר תנועה במשטרת ישראל שהינו בן מיעוטים. על פי כתב האישום, הנהג לא השלים עם העצירה ותקף את השוטר הן במילים והן באופן פיסי. כמו כן, הנהג אמר לשוטר – "נראה כמה זמן תישאר במשטרה, אתה ערבי אפס ואני אדאג להעיף אותך".
הנאשם ייצג את עצמו במסגרת ההליך והרשעתו בכתב האישום נעשתה בהתאם להסדר טיעון. עבירת התנועה נמחקה מהסדר הטיעון והנאשם הודה בעובדות כתב האישום. עוד בטרם ההרשעה, הוזמן תסקיר מבחן בעניינו של הנאשם אשר בחן אפשרות להימנע מהרשעתו.
תסקיר שירות המבחן המליץ להתחשב בנסיבותיו האישיות של הנאשם אשר טען כי בעת האירוע הוא היה לחוץ וטרוד בשל בעיות אישיות. כמו כן, תסקיר שירות המבחן התייחס לכך שהרשעתו של הנאשם תביא לכך שהוא לא יוכל לעסוק בעריכת דין והוא עלול לאבד פרנסתו.
דברים בעלי היבט גזעני
התביעה טענה כי יש לדחות את טענות הנאשם ולהרשיעו. לטענתה של התובעת – "חומרת התנהגותו של הנאשם במקרה מצדיקה את הרשעתו. נכון, הנאשם הינו עורך דין והרשעתו עלולה לפגוע בפרנסתו. עם זאת, עורך דין, יותר מכל, צריך לדעת את חשיבותו של שלטון החוק ואת חובתו לציית לחוקי התנועה בכלל, ולרשויות המדינה בפרט. הימנעות מהרשעת נאשם היודע את החוק עלולה להעביר לציבור מסר שיפר את האיזון הדרוש במכלול השיקולים להרשעה".
בית המשפט קבע כי יש להרשיע את הנאשם וזאת לאחר הוכחת אשמתו והודאתו בביצוע עבירה פלילית. כמו כן, עסקינן בעבירה של תקיפת שוטר בעת מילוי תפקידו אשר הינה מהעבירות הבודדות בספר החוקים שלצידה עונש מאסר הוא עונש חובה.
השופט הוסיפה עוד כי לדבריו של הנאשם במקרה דנן היה היבט גזעני, דבר אשר יש להחמיר עימו בימים כגון אלו.
לסיכום, בית המשפט קבע כי יש להרשיע את הנאשם בעבירות של תקיפת שוטר בעת מילוי תפקידו, העלבת עובד ציבור ואיומים. כמו כן, נגזרו עליו שלושה חודשי מאסר בפועל על תנאי וקנס לפיצויי השוטר בסך 1,800 שקלים.