הרשעה בעבירת הריגה - נהיגה תחת השפעת מתדון
דרגו את המאמר |
|
שש שנות מאסר בגין נהיגה תחת השפעת מתדון
בית המשפט גזר עונש של שש שנות מאסר בפועל בגין הרשעת נהגת בעבירות של הריגה, נהיגה בשכרות (סמים), סטייה מנתיב, נהיגה בפסילה, חובת פסילה ושימוש בסם. הנאשמת, צעירה בת 23 המכורה לסמים קשים ומטופלת במרכז גמילה בחיפה, נסעה ברכב ללא רישיון וכתוצאה מנהיגה פרועה סטה רכבה מנתיבו, פגע בעמוד חשמל, וגרם למותן של שתי הולכות רגל.
עורך דינה של הנאשמת טען בבית המשפט כי המצאות סם המתדון בגופה לא מקימה את עבירת הנהיגה של נהיגה בשכרות (סמים) - עבירות לפי סעיף 62(3) ו-64ב(א)(2)(2) לפקודת התעבורה [נוסח חדש], התשכ"א - 1961. לטענתו, הנאשמת קיבלה את המתדון כדין ולפי היתר במרכז גמילה. בית המשפט קבע כי אין לקבל טענה זו.
השופטת קבעה כי המתדון הינו סם מסוכן לפי סעיף 1 לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], התשל"ז-1973. מדובר אפוא בסם אשר כלול ברשימת הסמים המסוכנים בתוספת הראשונה לפקודה. העובדה שהנאשמת צרכה את המתדון בהיתר, איננה מאיינת את העבירה של נהיגה בשכרות. העניין היחידי לטובת הנאשמת בקונסטלציה זו הוא כי היא לא תועד לדין בגין שימוש במתדון.
שימוש במתדון בנהיגה - כמו שימוש באלכוהול או מריחואנה רפואית
סעיף 12 לפקודת הסמים המסוכנים קובע כי שימוש מותר בסמים הינו רק לצורך ריפוי ורק במידה והסם סופק על ידי רוקח, רופא או רופא וטרינרי בתנאים האמורים. היתר זה אינו מעניק למקבל הסם לעשות שימוש ברכב מנועי כאשר הוא תחת השפעת הסם. במקרה דנן, בית המשפט קבע כי הנאשמת נהגה תחת השפעת המתדון ומדובר בעבירה של נהיגה בשכרות (סמים).
יש לציין כי ישנם חומרים חוקיים נוספים אשר ניתן לצרוך אותם אך הנהיגה תחת השפעתם הינה אסורה. בעניין זה ניתן להזכיר את האלכוהול ואף את המריחואנה הרפואית.
"אף שהכתובת הייתה על הקיר, הנאשמת נטלה סיכון של ממש וגרמה למותן של שתי נשים, ולצער ולכאב מתמשכים למשפחות השכולות. כל הרוג הוא עולם ומלואו ושומה עלינו להתייחס לתאונות אלו בחומרה", כתבה השופטת בגזר הדין, "לא נקמנות ולא הרצון לרצות איש הם העומדים לנגד עיניו של בית המשפט בבואו לגזור דינו של עבריין, כי אם השאיפה להגשים את התכליות הניצבות בבסיסו של הדין הפלילי. על בית המשפט להרים את תרומתו ולשאת במלאכת המאבק הנחוש בתאונות הדרכים. זאת באמצעות מתן ביטוי לערך קדושת החיים על ידי הטלת ענישה מחמירה".