נהיגה בשכרות בזמן פסילה, האם הפעלת מאסר על תנאי?
דרגו את המאמר |
|
מאסר בפועל לאישה לאחר נהיגה בשכרות בזמן פסילה
אם חד הורית, אשר נהגה בשכרות בזמן פסילה, תרצה עונש מאסר בפועל בגין נהיגה בשכרות למשך שמונה חודשים. כך גזר בית המשפט לתעבורה בפתח תקווה. הנאשמת הורשעה בכך שנהגה בשכרות ובדיקת ינשוף שנערכה לה הצביעה על 745 מ"ג בליטר אוויר נשוף. כמו כן, בעת שנתפסה היה לא היה רישיון הנהיגה שלה בתוקף, והיא הייתה תחת פסילה.
המדינה ביקשה להפעיל עונש מאסר מותנה אשר הוטל על הנאשמת כשנתיים קודם לביצוע העבירות. כמו כן, ב"כ המדינה הפנה את בית המשפט גם לעברה הפלילי של הנאשמת, אשר כלל פריצה לבניין וגניבה (בגינן ריצתה מאסר של כשנה וחצי). ב"כ הנאשמת טען כי יש להקל בעונשה של מרשתו וזאת משום שמדובר באם לילד בן 11 אשר מאז שחרורה נמצאת בשיקום משביע רצון. כמו כן, הסנגור הצביע גם על עברה התעבורתי הדל של מרשתו – שתי עבירות משנת 2001.
עבירת נהיגה בפסילה הינה עבירה חומרה ביותר. השופט סלים ג'ובראן, ברע"פ 10066/09 סלאח בשיר נ' מדינת ישראל, התייחס לעבירה זו ולעונש אשר יש לגזור בגינה.
"נהיגה בפסילה הינה עבירה חמורה אשר מעידה על זלזול בשלטון החוק ובצווי רשויות שיפוטיות. נהג אשר נוטל לידיו הגה חרף היותו תחת פסילה, אשר בגינו נגזר עליו גם מאסר על תנאי, עושה דין לעצמו ועליו לשלם את המחיר", כותב ג'ובראן, "התנהגות שכזו דורשת ענישה משמעותית ומרתיעה שהרי בביצוע מעשה כזה מסכן הנהג, שכבר הוכיח בעבר כי חוקי התעבורה אינם נר לרגליו, את שלום הציבור – נהגים והולכי רגל כאחד".
"צר לי על בנה של הנאשמת, אך היה עליה לחוס עליו בטרם ביצעה את העבירה"
במקרה דנן, לא מדובר בנהיגה בפסילה גרידא, אלא בנהיגה בפסילה ובגילופין. הלכה פסוקה היא כי נהיגה בשכרות הינה כנטילת כלי רצח ליד ותוצאות השימוש ברכב תחת השפעת אלכוהול עלולות להיות קטלניות. השופט התייחס לנסיבותיה האישיות של הנאשמת, אך קבע כי "נסיבות נהיגתה של הנאשמת יהיו אשר יהיו אינן מצדיקות נהיגה, קצרה אשר תהיה ובשכרות כאשר רמת האלכוהול אשר נמדדה בגופה גבוהה כמעט פי 3 מהמותר בחוק".
לפיכך, נקבע כי לאור חומרת העבירות, ועונש המאסר המותנה אשר רבץ כנגד הנאשמת, אין מנוס מלהורות על גזר דין מאחורי סורג ובריח. "לעניין בנה של הנאשמת, צר לי על כי יסבול ממאסרה של אימו. ואולם, היה על הנאשמת לחוס על בנה, טרם ביצעה את העבירה, כאשר חרב המאסר המותנה היתה מונחת על צוואה", סיכם השופט.