מאסר בפועל בגין נהיגה בזמן פסילה למרות המלצת שירות המבחן
דרגו את המאמר |
|
מאסר בפועל בגין נהיגה בזמן פסילה
פל (פ"ת) 6849-01-11
עבירה של נהיגה בזמן פסילה הינה עבירת תנועה חמורה אשר עלולה לגרור עונשים משמעותיים. בימים אלה, בהם גם נהגים "נורמטיביים" נאלצים להתמודד עם פסילת רישיונם (לדוגמא, בגין נהיגה בשכרות), חשוב לדעת כי נהיגה בזמן פסילה עלולה להביא אף למאסר בפועל.
עם זאת, הדברים משתנים ממקרה למקרה ובהתאם לנסיבות הספציפיות של כל נהג ונהג. להלן דוגמא למאסר בפועל, במשך 11 חודשים מאחורי סורג ובריח, אשר הוטל על נהג בבית המשפט לתעבורה בפתח תקווה. מדובר בנאשם אשר נתפס כאשר הוא מבצע עבירה של נהיגה בזמן פסילה וללא ביטוח. בהזדמנות הראשונה שהייתה לו, הנאשם הודה במיוחס לו.
במסגרת הסדר טיעון, נשלח הנאשם לקבלת תסקיר שירות מבחן בעניינו. לאחר קבלת התסקיר, הצדדים הודיעו לבית המשפט כי אין הסכמה בעניין העונש והטענות הועלו בפני בית המשפט באופן פתוח.
המדינה עותרת למאסר בפועל
התביעה הציגה את גיליון ההרשעות המכביד של הנאשם. מגיליון זה ניתן היה לראות כי מדובר בנהג אשר ביצע במשך כ-20 שנים על הכביש, 28 עבירות תנועה מתוכן שתיים בגין נהיגה בזמן פסילה. כמו כן, כנגד הנאשם עמד מאסר על תנאי של תשעה חודשים להפעלה. לעומת זאת, הסנגורית הציגה את תסקיר שירות המבחן ממנו עלה כי הנאשם לוקח אחריות מלאה על התנהגותו, מפנים את המעשה ומביע חרטה כנה.
שירות המבחן המליץ על גזירת שעות שירות לציבור והימנעות ממאסר בפועל, זאת בשל "חוויות טרגיות במשפחתו של הנאשם אשר כללו איבודים רבים", ו"היות ומדובר באדם ללא דפוס חשיבה עברייני". הסנגורית הוסיפה כי היא מבקשת מבית המשפט להתחשב בכך שהנאשם הודה כבר בשלב הראשון וחסך זמן שיפוטי יקר.
בית המשפט: "עבירה חמורה, דפוס פעולה עברייני"
בית המשפט ציין כי העבירה בה הורשע הנאשם, נהיגה בזמן פסילה, הינה "אחת העבירות החמורות בפקודת התעבורה ועל פי הפסיקה העונש הראוי הינו מאסר בפועל, בייחוד כאשר מדובר בפעם השלישית שהנאשם נתפס נוהג בזמן פסילה".
כמו כן, בית המשפט ציין כי בעבר ניתנו לנאשם הזדמנויות שונות לשפר את דרכיו, וכאשר בפעם הראשונה אפילו לא הוטל עליו מאסר על תנאי. עם זאת, קבע השופט, הנאשם חזר לסורו וביצע את העבירה כעבור חודשים ספורים בלבד. בית המשפט הוסיף כי אופן נהיגתו של הנאשם מצביע על עבריין תעבורתי סדרתי, וזאת חרף תסקיר שירות המבחן אשר קבע כי הוא אינו בעל "דפוס התנהגות עברייני".
בסופו של היום הוטלו על הנאשם העונשים הבאים:
- מאסר בפועל למשך 11 חודשים.
- פסילה בפועל מלהחזיק רישיון נהיגה למשך שלוש שנים.
- התחייבות בסך 15,000 שקלים למשך שלוש שנים, להימנע מביצוע עבירות תעבורה שונות כגון נהיגה בשכרות, נהיגה בפסילה, נהיגה ברישיון לא תקף.