קנס לנהג מונית אשר עצר על מעבר חצייה - 500 ש``ח
דרגו את המאמר |
|
קנס למונית שעצרה על מעבר חצייה
נהגי מוניות נאלצים לא אחת לעצור במקומות "לא קונבנציונליים" וזאת על מנת להוריד או להעלות נוסעים. חוקי התנועה "הולכים לקראת" נהגי המוניות אך לא בכל מקרה ולא בכל מחיר. להלן דוגמא להרשעתו של נהג מונית בהעמדת רכב במעבר חצייה, מעשה אשר היווה עבירה על סעיף 5(ו)(6) לחוק עזר לירושלים (העמדת רכב וחנייתו), התשכ"א-1960.
על פי כתב האישום, נהג המונית העמיד את רכבו במעבר חציה ברח' דוד המלך בירושלים וזאת לטענתו משום שרצה לאסוף נוסע. הנאשם טען כי העצירה במקום המדובר הייתה מותרת לו בשל היותו מונית ומתוקף תקנה 13(ב) לתקנות התעבורה.
תקנה זו קובעת כי נהג מונית רשאי לעצור בדרך עירונית, לשם איסוף נוסע, גם אם הוצבו במקום תמרורים האוסרים על כך. השאלה אשר עמדה במרכזה של הכרעת הדין הייתה – הם התקנה הנ"ל חלה על עצירה במעבר חצייה?
[%Psakdin%]
בית המשפט קבע כי למרות שנהגי מוניות רשאים לעצור לשם איסוף או הורדת נוסעים במקומות בהם אסורה עצירתו של רכב פרטי, הרי שהמחוקק לא התכוון לאפשר לכלי רכב, לרבות מוניות, לחסום את דרכם של הולכי רגל במעבר חצייה.
"מעבר חצייה, להבדיל מאזורים אחרים בדרך, מהווה מעין אזור בטוח עבור הולכי הרגל", קבע השופט, "אי לכך, חל איסור מוחלט על פלישת נתינים זרים לתחום הולכי הרגל ופרשנות הנאשם לתקנה עלולה להביא לחשיפה של הולכי רגל לעצירת מוניות על מעברי חצייה חדשות לבקרים". השופט הוסיף וקבע כי "פרשנות זו הייתה עלולה להפוך את מעברי החצייה מאזורים בטוחים לאזורים בטוחים בערבון מוגבל התלויים בתחבורה ציבורית כמוניות ואוטובוסים". אי לכך, בית המשפט הרשיע את הנאשם וגזר עליו קנס של 500 ₪.