www.what2do.co.il

פסילה לנהג אוטובוס שדרס הולך רגל, למרות שהאחרון חצה כביש באור אדום

דרגו את המאמר

פסילה לנהג אוטובוס שדרס הולך רגל, למרות שהאחרון חצה כביש באור אדום

נהג אוטובוס דרס הולך רגל שחצה כביש ברמזור אדום – פסילה למשך כ-11 חודשים


ת"ד 6696-04-11


אחד החששות הגדולים ביותר של נהגים מקצועיים (אוטובוס, מונית וכדומה) הינו פסילת רישיון נהיגה. חשש זה נובע, מן הסתם, מהעובדה כי הרישיון מהווה מקור פרנסה ראשוני (ובמרבית הפעמים – יחיד) של הנהג (ולא אחת – של בני משפחתו). עם זאת, נהגים מקצועיים נמצאים "בקבוצת סיכון" לבצע עבירות תנועה וזאת משום שהם "על הכביש" במרבית שעות עבודתם.

 

[%Psakdin%]


להלן דוגמא למקרה בו הוגש כנגד נהג אוטובוס כתב אישום בגין דריסת הולך רגל. יש להדגיש כי התאונה נגרמה הן בשל רשלנות נהג האוטובוס, אך גם בשל רשלנות הולך הרגל. יצוין כי הולך הרגל חצה את הכביש שלא במעבר חציה, ובאלכסון, וכאשר במעבר החצייה הסמוך היה האור של הולכי הרגל אדום. הנהג ביקש מבית המשפט להתחשב בו וזאת בשל רשלנותו הגבוהה של הנפגע.


"המקרה שלפנינו עוסק בתאונת דרכים קלה, שלצערנו בשל רשלנות כבדה של הולך רגל נגרמו לו פגיעות קשות בגוף", פתח השופט את החלטתו בדבר גזר הדין, "למעשה, התוצאה בתאונה מושא תיק זה אופיינית לתאונת דרכים בה מעורב כלי רכב והולך רגל. קרי, שני הצדדים לא נהגו כשורה בהתנהגותם. נהג האוטובוס נהג במהירות מופרזת ולא בזהירות, והולך הרגל לא חצה את הכביש כיאות. שילוב של רשלנויות אלה גרם לתאונה ולא הייתה מחלוקת כי לו רק אחד מהצדדים היה נוהג כראוי, אזי התאונה הייתה קרובה לוודאי נמנעת".
 

טיעוני הצדדים לעונש


יש לציין כי הנאשם הורשע על סמך הודאתו בעבירות של נהיגה רשלנית, אי מתן זכות קדימה במעבר חצייה, גרימת נזק לרכוש או אדם, גרימת חבלה של ממש, ואי האטה לפני מעבר חצייה. בנוגע למהירות נסיעתו, המהירות המותרת בכביש הייתה 50 קמ"ש, והנאשם נהג במהירות של 57.5 קמ"ש.


במסגרת הטיעונים לעונש, המאשימה עמדה על מצבו הקשה של הנפגע בגין התאונה ועל רשלנותו של הנאשם ש"שינתה את חייו של הנפגע מקצה לקצה". מנגד, הסנגור הדגיש כי רשלנותו של הולך הרגל אשר חצה את הכביש באור אדום, בסמוך למעבר החצייה, ובאלכסון. כמו כן, ב"כ הנאשם ציין כי מרשו הינו נהג מקצועי ופגיעה ברישיון הנהיגה שלו כמוה כפגיעה בפרנסתו ובפרנסת בני משפחתו.

 

[%Articles%]


בית המשפט הדגיש בגזר הדין כי העובדה שהנאשם הינו "אדם נורמטיבי" איננה בעלת משקל כה רב בבית המשפט לתעבורה. הלכה פסוקה היא כי "מרבית הנאשמים בבתי המשפט לתעבורה הינם אנשים נורמטיביים שמטבעם שומרי חוק". בית המשפט ציין כי הנאשם במקרה זה הינו אב לארבעה אשר הנהיגה הינה מקור פרנסתו. עם זאת, הודגשו עברו המכביד של הנאשם ורשלנותו הגבוהה במקרה דנן. מבחינת השיקולים לקולא – בית המשפט הדגיש את רשלנות הולך הרגל ואת הודאתו של הנאשם אשר חסכה זמן שיפוטי יקר. כמו כן, הודגש כי הנאשם "הביע חרטה על האירוע" ו"הבין את חומרת מעשיו".


פסילה לנהג ציבורי?


מבחינת היות הנאשם נהג מקצועי, בית המשפט מצא כי יש לכך גם שיקולים לחומרה, ולא רק נסיבות לקולא. לדוגמא, מצופה מנהג מקצועי להכיר את תנאי הדרך ואת מצב התנועה בכבישים. כמו כן, מצופה ממנו לדעת שהולכי רגל עלולים לחצות כבישים באור אדום ושלא במעברי חציה. אי לכך, במקום בו קיים חשש כאמור, מצופה מנהג מקצועי כנאשם להאט את הנסיעה ולא לעבור את המהירות המותרת.


בית המשפט הוסיף כי הנהג לא היה יכול לתלות מלוא יהבו באור הירוק שברמזור. "נהג אינו רשאי להיות מרוכז אך ורק באור הרמזור, אליו הוא מתקרב, שאם יעשה כן ייחשב כרשלן. נהג חב חובת זהירות כלפי משתמשים אחרים בדרך, לרבות הולכי רגל, והוא חייב להיות ער ולהבחין גם בנעשה על המדרכה, על אי התנועה או על השוליים, בתחומי נהיגתו", נכתב בגזר הדין.


קל וחומר הדברים אמורים בנוגע לצמתים ובהן מעברי חציה. לגבי הולכי רגל אשר חוצים באור אדום, בית המשפט הזכיר את ההלכה הפסוקה אשר קובעת כי "הולכי רגל אשר חוצים כביש במעבר החצייה, ואפילו אם החצייה נעשית באור אדום, הינם חלק מצפיות שצריכות להיות לנהג סביר". בסופו של היום, הוטלו על הנאשם העונשים הבאים:


1. פסילה ל-11 חודשים בפועל.
2. 250 שעות לתועלת הציבור.
3. קנס בסך 2,500 שקלים.
4. חודשיים פסילה על תנאי (למשך שלוש שנים).
 

להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

פסילה מנהלית, אימתי?

פסילה מנהלית, אימתי?

העבירות הכלולות בתוספת הרביעית לפקודת התעבורה אשר בגינן רשאי שוטר לפסול פסילה מנהלית את רשיונך הן ... 

פסילת מינימום

פסילת רישיון לתקופת מינימום הינה עונש נפוץ בבית המשפט לתעבורה בגין ביצוע עבירות תעבורה. פסילת מינימום יכולה להיות קבועה לחודשיים, ולהגיע אף עד פסילה לשלוש שנים לפחות... 

פסילה ע"י קצין משטרה

סעיף 47ה' לפקודה קובע כי במידה וקצין המשטרה סבור כי יש יסוד להניח שכנגד הנהג שלפניו יוגש כתב אישום בגין ביצוע אחת מהעבירות המפורטות בתוספת הרביעית לפקודת התעבורה, הוא רשאי לפסול את רישיון הנהיגה של הנהג פסילה מנהלית באורכים משתנים... 

פסילה בשל נהיגה בשכרות

האם ניתן להימנע מפסילת מינימום של שנתיים לאחר נהיגה בשכרות? מהן הנסיבות המיוחדות אשר בגינן בית המשפט יורה על פסילה לתקופה נמוכה משנתיים? 

פסילה עד תום ההליכים

מהי פסילה עד תום ההליכים? אימתי יורה בית המשפט על פסילת רישיון נהיגה עד תום ההליכים? 

עבירת מהירות ופסילה מנהלית, אימתי?

הסמכות לפסול את רישיון הנהיגה כאשר מדובר בעבירת מהירות קמה בהתאם לגובה המהירות, בהתאם למהירות המותרת במקום ביצוע העבירה ... מה הזכויות שלך? לחץ/י לפרטים 

בקשה לביטול פסילה מנהלית

מהי פסילה מנהלית והאם ניתן להגיש בקשה לביטול פסילה זו בבית המשפט לתעבורה? מהם השיקולים לביטול הפסילה בבית המשפט? 

נהיגה בזמן פסילה - נהיגה ללא רישיון

נהיגה בזמן פסילה - נהיגה ללא רישיון

מי שהודע לו שנפסל מקבל או מהחזיק רישיון נהיגה, וכל עוד הפסילה בתקפה הוא נוהג ברכב שנהיגתו אסורה בלי רישיון לפי פקודה זו, או מי שנוהג בניגוד לתנאים שנוספו ברשיונו כל עוד הם בתקפם, או מי שהודע לו כי נפסל מהחזיק ברישיון... 

ביטול פסילה מנהלית

היא בקשה לפי סעיף 48 לפקודת התעבורה להורות על ביטולה של פסילה מנהלית אשר הוטלה על המבקשת ביום 06.09.06, בגין עבירה של נהיגה במהירות מופרזת. 

נהיגה בפסילה, ייעוץ משפטי

נתפסתם נוהגים בפסילה? טוענים כי נהגתם בפסילה? עומדים בפני משפט? מומלץ לפנות לעורכי דין העוסקים בתחום... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.