גזר דין בגין גרימת תאונת דרכים לאחר אי ציות לתמרור עצור
דרגו את המאמר |
|
פסילה ועבודות שירות בעקבות אי מתן זכות קדימה בתמרור עצור וגרימת תאונת דרכים
תד (פ"ת) 55086-09
מדי שנה, נהגים רבים נאלצים לשלם קנסות ואף לעמוד למשפט בעקבות אי ציות לתמרור עצור. כידוע, חוקי התנועה קובעים כי אדם אשר תמרור עצור ניצב בכיוון נסיעתו חייב לעצור את הרכב עצירה מלאה, וזאת גם אם הכביש אליו הוא מבקש להיכנס ריק ממכוניות והולכי רגל. העצירה בתמרור עצור, בניגוד לעצירה לפני תמרור "מתן זכות קדימה", הינה חובה בכל מקרה, וללא קשר לתנועה בצומת. במקרים בהם בשל אי מתן זכות קדימה כתוצאה מאי ציות לתמרור עצור, נגרמה לתאונת דרכים, העונש לנהג עלול להיות חמור. לא אחת, נהגים אלה יתמודדו עם כתב אישום, דיון בבית המשפט, ואף מאסר ו/או פסילה משמעותית. להלן דוגמא למקרה כאמור.
[%Psakdin%]
לאחר דיון הוכחות בבית המשפט לתעבורה, אדם הורשע בכך שנהג ברכב מסחרי ולא נתן זכות קדימה לפי תמרור עצור. כתוצאה מכך, נגרמה תאונת דרכים בין רכבו של הנאשם לבין קטנוע. הנאשם הורשע בסופו של היום בארבע עבירות – גרימת תאונת דרכים נזק וחבלה, אי ציות לתמרור ב-37, נהיגה רשלנית, וגרימת חבלות של ממש. התביעה עתרה להשית על הנאשם עונש של פסילה בפועל, מאסר בדרך של עבודות שירות וכן מאסר ופסילה על תנאי. המדינה עמדה במסגרת הטיעונים לעונש על הרשלנות אשר נבעה מנהיגתו של הנאשם ועל "עברו התעברותי המכביד". מנגד, הסנגור הציג שורה של טיעונים לקולא:
- הנאשם הינו בן 57, נוהג 37 שנים ועברו התעבורתי "קל".
- הנאשם זקוק לרכב לשם פרנסתו בתור עצמאי (ולשם פרנסת משפחתו).
- הנאשם משתמש ברכב לשם טיפול באביו הנמצא במצב בריאותי סיעודי.
- הנאשם כבר היה תחת פסילה מנהלית של 60 ימים. ככל שתיגזר עליו פסילה בפועל, יש לנכות את הפסילה המנהלית מתקופה זו.
"בעל עבר תעבורתי כבד"
בית המשפט לתעבורה עמד על כך שהנאשם "בעל עבר תעבורתי כבד". הודגש כי האחרון צבר 23 הרשעות קודמות משנת 1974, כאשר הרשעות רבות מהן היו בגין דיבור בטלפון סלולארי בזמן נהיגה ואי מתן זכות קדימה. כמו כן, בעברו הורשע הנאשם באי ציות לתמרור ב-37, וכן בחציית צומת ברמזור אדום.
בית המשפט הדגיש את תוצאותיה הקשות של התאונה. "מעיון בתעודות הרפואיות שהוגשו במהלך ההוכחות עולה כי לנהג המעורב שברים בפנים, דימום, שברים בגפיים, הוא הונשם ועבר ניתוחים אורתופדיים", נכתב בגזר הדין, "הנפגע הופיע בפני בית המשפט וניכר כי הוא סבל מנזקים שונים בפניו וחווה סבל רב בעקבות התאונה". בסופו של היום, הוטלו על הנאשם העונשים הבאים:
- מאסר בפועל בדרך של עבודות שירות למשך חמישה חודשים.
- מאסר על תנאי למשך 7 חודשים.
- פסילה למשך שנה וחצי.
- פסילה על תנאי למשך שלוש שנים.
- קנס בסך 6,000 שקלים.