מאסר בפועל לנהג אופנוע שיכור אשר היה מעורב בתאונת פגע וברח
דרגו את המאמר |
|
מאסר בפועל לרוכב אופנוע אשר היה גרם לתאונה וברח מהמקום
ת"פ 44179-06-11
תאונות אופנוע הפכו למחזה שכיח למדי בכבישי ישראל. במרבית המקרים, תאונות דרכים אלו גורמות בעיקר לנזקי גוף לרוכב ולנוסע. עם זאת, לעיתים, תאונה כגון דא עלולה לגרום לפגיעה קשה גם בעוברי אורח תמימים. כאשר מתווספות לגרימת תאונת הדרכים גם עבירות נוספות כגון נהיגה בשכרות, העונש אשר יוטל על הנהג המעורב יהיה חמור בהתאם. להלן דוגמא למקרה בו בית המשפט לתעבורה גזר מאסר בפועל על רוכב אופנוע שגרם לתאונת פגע וברח כאשר הוא בגילופין.
על פי כתב האישום, הנאשם נטל ביוני 2011 אופנוע של חבר, ללא רשות, ונהג בו לאחר שעישן סמים מסוג חשיש ושתה אלכוהול. במהלך הנהיגה, הנאשם איבד שליטה על הרכב, עלה על מדרכה ופגע בהולכת רגל. במקום להישאר במקום ולהעניק להולכת הרגל סיוע, כפי שהוא מחויב לעשות על פי חוק, רוכב האופנוע הרים את הכלי ונמלט מהמקום.
עונש מאסר משמעותי בהתחשב בחומרת העבירות והעבר הפלילי
המדינה ביקשה להטיל על הנאשם עונש מאסר בפועל למשך תקופה משמעותית, וזאת בשל חומרת העבירות המיוחסות לו. כמו כן, המדינה הדגישה כי מדובר באדם בעל עבר פלילי אשר כבר ריצה מאסר מאחורי סורג ובריח במשך 20 חודשים בגין הרשעתו בהחזקת סכין.
בית המשפט קיבל את טענות התביעה בנוגע לחומרת המעשים נשוא כתב האישום. בגזר הדין נקבע כי אין מנוס מהטלת ענישה מחמירה על הנאשם בדמות מאסר ממושך. אי לכך, נגזרו על הנאשם 4 שנות מאסר בפועל.
[%Psakdin%]
"באשר להפקרת הולכת הרגל, מעבר לפליליות המעשה, מדובר במעשה בלתי מוסרי בעליל. במעשה זה היה ניתן ללמוד על אופיו של הנאשם", נכתב בגזר הדין, "עבירת ההפקרה הינה עבירה אשר מנוגדת באופן מוחלט לערכי סולידריות חברתית ואישית הנדרשת לצורך התקיימותה של חברה תקינה. אדם הפוגע באדם אחר ובמקום לעצור, לקרוא לעזרה ולקחת אחריות בו במקום, נוטש את הפצוע ונמלט על נפשו ראוי שייענש באופן חמור. בית המשפט העליון חזר מספר פעמים בשורה ארוכה של פסקי דין על החומרה היתרה שבעבירת ההפקרה, המבטאת נורמה שיש להילחם בה עד חורמה ולעקור אותה מן השורש".