נסיעה במהירות מופרזת בעקבות מצב רפואי
דרגו את המאמר |
|
נהיגה במהירות מופרזת בעקבות מצב רפואי, מה העונש?
תת"ע 6600-02-12 מדינת ישראל נ' נ.ל.
נהגים רבים נתפסים מדי יום בכבישי ישראל כאשר הם נוסעים במהירות מופרזת. יש לציין כי העונש בגין נהיגה במהירות מופרזת יכול להיות חמור ואף להגיע כדי מאסר בפועל. גזר הדין אשר ניתן כנגד אדם שנהג במהירות מופרזת מושפע ממספר שיקולים כגון הפער בין המהירות בה נהג הנאשם לבין המהירות המותרת, עברו התעבורתי של הנאשם, נסיבותיו האישיות וכדומה. האם טענות בדבר "הצורך הספציפי בנסיעה במהירות מופרזת", למשל – בשל מצב רפואי (כגון לידה), יכולות לרכך את הכרעת הדין ו/או גזר הדין? סוגיה אשר זהו עניינה הונחה במקרה דנן לפתחו של בית המשפט לתעבורה בירושלים.
[%Psakdin%]
הנאשם במקרה זה היה בחור צעיר, חייל בשירות סדיר, אשר נתפס נוהג במהירות של 169 קמ"ש בכביש בו המהירות המותרת הינה 90 קמ"ש בלבד. הנאשם הודה בנהיגה המהירה אך ביקש להקל בעונשו וזאת משום שהיו לו "סיבות טובות" למהר. לטענתו, הוא לא ישן בביתו וקיבל לפתע, בשעת לילה מאוחרת, שיחת טלפון בהולה מאימו באשר למצבו הבריאותי של אביו.
הנאשם טען כי באותו הלילה אימו נכנסה לחדר מיון ואביו, אשר עבר סמוך למועד האירוע ניתוח מסובך, שכב בבית החולים לבדו. הנאשם הסביר לשופט את הסיבות למהירות נסיעתו - "כשאתה מקבל טלפון מאמא שלך שאבא שלך זועק מכאבים, אז אתה לא יודע מה לעשות". כמו כן, הנאשם חיזק את טענותיו הנ"ל על ידי הצגת מסמכים רפואיים אשר העידו על מצבם הבריאותי של הוריו. הוצג בפני בית המשפט גם מכתב ממפקדו של החייל אשר ממנו עלה כי מדובר ב"חייל ממושמע מאד, רציני, אחראי ואיכפתי".
"אין ספק כי צריך להטיל על הנאשם עונש וזאת משום שהוא טעה טעות גדולה כאשר נסע במהירות כמעט כפולה מהמותר בכביש מהיר גם כך", נכתב בגזר הדין, "על הנאשם היה אסור לנהוג במהירות זו, יהיו טיעוניו אשר יהיו". בית המשפט גזר עליו בסופו של היום את העונש הבא:
- פסילה למשך 11 חודשים מיום האירוע.
- מאסר על תנאי למשך חודש בגין ביצוע עבירה של נהיגה בזמן פסילה.
- קנס בסך 800 ₪ לפירעון בשני תשלומים.