משפט תעבורה בגין טלפון בנהיגה ושיקולים בעת מתן גזר דין
דרגו את המאמר |
|
גזר דין בעקבות דיבור בטלפון בזמן נהיגה לאחר משפט תעבורה
תתע (פ"ת) 10646-11-10
החוק בישראל קובע כי אין לדבר בטלפון בזמן נהיגה, וזאת כל אימת שהשימוש במכשיר הסלולארי לא נעשה על ידי דיבורית מתאימה. עבירה של דיבור בטלפון בזמן נהיגה הינה עבירה על תקנה 28(ב) לתקנות התעבורה. להלן דוגמא לגזר דין אשר נגזר על אדם שהורשע בבית המשפט לתעבורה בדיבור בטלפון תוך כדי נסיעה.
[%Psakdin%]
בית המשפט לתעבורה, בבואו לגזור דינו של נאשם שהורשע בעבירה כגון דא, קובע את מתחם הענישה על בסיס עיקרון ההלימה בין העונש המוטל על הנאשם, חומרת המעשה בנסיבות המדוברות, ומידת אשמתו של הנהג. כמו כן, הלכה פסוקה היא כי מדיניות הענישה אמורה להרתיע מפני ביצוע עבירות נוספות, הן את הנאשם והן את הציבור הרחב. במילים פשוטות, ענישה בגין עבירות תעבורה אמורה לקפל בתוכה מסר ברור כי "מדובר בפגיעה בערך החברתי של שמירה על ביטחון הציבור ושלומם של המשתמשים בדרך". במקרה דנן, בית המשפט גזר על הנאשם את העונש הבא:
1. קנס בסך 1,100 שקלים (או עשרה ימי מאסר תמורתו).
2. פסילת רישיון נהיגה למשך שבוע.
3. פסילת רישיון על תנאי לחודשיים, וזאת למשך שנתיים.
במסגרת קביעת גזר הדין, השופטת התייחסה לכך שמדובר בנאשם אשר החזיק ברישיון נהיגה מזה 15 שנה, ואשר צבר בעברו 29 הרשעות קודמות. בגזר הדין נקבע כי היות ועסקינן באדם בעל "עבר תעבורתי מכביד", אשר בין הרשעותיו היה ניתן למצוא נהיגה באור אדום, נהיגה במהירות מופרזת, עקיפה מימין ואי ציות לתמרורים, לא היה מנוס מחריגה ממתחם העונש ההולם. מנגד, הסנגור ביקש להתחשב במרשו וזאת משום שהאחרון נתון במצוקה כלכלית. בית המשפט ציין כי לא הוצגו אסמכתאות אשר היו יכולות להעיד על המצוקה הכלכלית המדוברת. בסופו של היום, בית המשפט גזר על הנאשם את הקנס והפסילה שפורטו לעיל.