מהו דינו של נהג שהפקיר פצועים לאחר תאונה קשה?
דרגו את המאמר |
|
לאחר תאונת דרכים נמלט הנהג מהמקום, כאשר הוא מותיר אחריו פצועים
גבר כבן 33, נשוי ואב לשתי בנות, נהג במשאית באזור מחלף יבנה ופגע בזוג צעירים, גבר ואישה בהריון, שלא חלפו יותר מתשעה חודשים מליל כלולותיהם. תאונת הדרכים הובילה באופן טרגי למותם של הזוג. נהג המשאית לא הואשם בגין גרימת מוות משיקולים ראייתיים, אך הוא הורשע בהפקרת הפצועים מבלי שהגיש להם עזרה, למרות שידע כי פגע בהם.
14 שעות מאוחר יותר, הסגיר עצמו למשטרה
לאחר שפגע בזוג, עצר הנאשם את משאית במרחק של כמאה מטרים ממקום התאונה והבחין בנהג משאית נוסף שהיה מעורב בתאונה, אך מיד המשיך בנסיעה, כמי שנמלט מהזירה. כ- 14 שעות מאוחר יותר, הסגיר את עצמו למשטרה.
הנאשם הרגיש אשם במעשיו והביע חרטה עמוקה
מאז התאונה מלוות את הנאשם תחושות אשם חזקות, הוא סגר את העסק לאחזקת מבנים שהיה ברשותו והחל לעבוד כשכיר, הוא סובל מדיכאון, קשיי שינה, ירידה במשקל, ונעזר בשירותיו של פסיכיאטר. התאונה השפיעה באופן קשה גם על אמו של הנאשם והיא ניסתה לשים קץ לחייה.
לפי חוות הדעת של שירות המבחן, התנהגותו של הנאשם לאחר התאונה נגרמה כתוצאה ממצוקה נוראית והפעלת מנגנון הגנה של הכחשה, הוא נמלט מהמקום בכדי לברוח מהמציאות ולא להתמודד איתה. הנאשם מביע חרטה עמוקה על התנהגותו ומבין את חומרתם של מעשיו.
הנאשם שיקר לסוכן הביטוח שלו ואמר לו שפגע בסוס
טענת התובעים היא שהנאשם היה מודע לכך שפגע באדם, אך הוא אפילו לא השתהה לרגע, כדי לראות מה המצב הפצועים. לאחר שנמלט התקשר הנאשם לסוכן הביטוח שלו ודיווח לו שפגע בסוס, רק לאחר שעלה חשד בקרב בני משפחתו לגבי מעורבותו בתאונה, הוא הסגיר עצמו לתחנת המשטרה, ככל הנראה בעצתם.
חלה חובה לסייע לפצועים במהלך תאונה
הנאשם הורשע בעבירה על פי הוראת סעיף 64 א (ב) לפקודת התעבורה, של הפקרה לאחר פגיעה. הנאשם הפר את החובה המוסרית שחלה על כל אזרח, לסייע לפצועים במהלך תאונת דרכים בה היה מעורב. הנאשם היה מודע למעורבותו בתאונה, אך עם זאת לא עשה מאומה כדי לסייע, לא בירר את מצבם של הנפגעים, אלא בחר לעזוב את מקום התאונה, במקום להתמודד עם תוצאותיה.
שלוש שנות מאסר בגין עבירה מוסרית והפקרת פצועים
באופן טבעי אדם שנקלע לתאונת דרכים חווה טראומה קשה. על פי החוק, גם אם האדם נמצא במצוקה וחרדה נפשית איומה, הוא צריך להתעשת, להתגבר על התחושות הקשות של עצמו ולממש את חובתו המוסרית כלפי הנפגעים. התנהגותו של הנאשם היא אנטי חברתית ויש בה זלזול בחיי אדם, פגיעה בכבוד האנושי וחוסר בסיסי בעזרה לזולת. העבירה של הפקרה אחרי פגיעה, היא עבירה קשה ומכוערת. גזר דינו של הנאשם נקבע על שלוש שנות מאסר בפועל ובנוסף ישלם פיצוי לכל אחת ממשפחות המנוחים בסך 20,000 ₪.