מהו עונשו של נהג מונית שדרס קשישה ונמלט ממקום התאונה?
דרגו את המאמר |
|
נהג מונית פגע בקשישה ונמלט מהמקום, מבלי להגיש לה סיוע ומבלי לדווח לרשויות על תאונת הדרכים.
הנאשם, גבר בשנות השישים לחייו, אבא לארבעה ילדים וסב לחמישה נכדים, הינו נהג מונית במקצועו. הנאשם גרם לתאונת דרכים קשה, בעת נסיעתו במונית במרכז העיר. בעקבות הפגיעה נדרסה הולכת רגל כבת 80 ונחבלה באופן חמור בגופה, בעת שחצתה מעבר חצייה.
הנאשם נמלט ממקום התאונה ולא דיווח על מעורבותו. שעות ספורות לאחר התאונה, קצין משטרה הבחין בסימנים על המונית, וחשד כי נהג המונית הוא האדם האחראי לתאונה. הנאשם לא הודה במעשיו, אלא שיקר בנוגע להימצאו בעת התאונה.
לנאשם יוחסו עבירות של הפקרת פצוע ונהיגה פזיזה
להולכת הרגל נגרמו פגיעות וחבלות חמורות, אך לאחר תקופת אשפוז, היא החלימה ואף הגיעה לבית משפט, על מנת למסור עדות, כשהיא ניצבת על רגליה. בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו, נדרש לקבוע את עונשו של נהג המונית בעבירות שיוחסו לו בגין: נהיגה פזיזה וקלת דעת, חבלת גוף חמורה והפקרה אחרי פגיעה.
הנאשם זימן למתן העדויות שני רבנים מכובדים, שהציגו את הנאשם כאיש ישר ותם, שאוהב את הזולת ותורם לחברה. אשת הנאשם תיארה את מסירותו של בעלה, במהלך 35 שנות הנישואין ואת הקושי הכלכלי אליו נקלעה המשפחה בעקבות לקיחת רישיון הנהיגה ודיווחה כי כיום בעלה, בן ה-62, מתפרנס בקושי רב כקופאי במכולת.
הסנגור הוסיף כי לא היה לנאשם שום אינטרס להימלט מהזירה וציין כי הוא היה מעורב בעבר בתאונת דרכים ונותר במקום כדי למסור פרטים. ואף לא עשה דבר על מנת לטשטש את העקבות, כמו הסרת לוחית הרישוי של המונית ותיקון פגיעות הפח, לאחר התאונה.
הנאשם ידע כי הוא עלול להפסיד את מקור פרנסתו, לכן נמלט מהמקום
בית המשפט קיבל את העדויות לגבי אופיו הטוב של הנאשם, אך קבע כי המציאות הוכיחה אחרת ובמקום לסייע לקשישה שנפגעה, הוא חשש לתת את הדין ונמלט מהמקום. הנאשם ידע היטב שהוא עלול לאבד את מקור פרנסתו במונית ושהוא צפוי לעונש, ולכן גבר עליו היצר הרע.
נהג שהיה מעורב בתאונה מחויב על פי החוק לסייע לנפגע ולהזעיק כוחות הצלה. נהג המונית הפר את חובת זהירות וגרם לתאונה קשה, והותיר את הקשישה לבדה על הכביש. בית המשפט קבע כי אין מקום להבחין בין הפקרה של נפגע בתאונת דרכים קלה יחסית, לבין הפקרה בתאונה קטלנית. אך עם זאת התוצאה הקטלנית, מהווה גורם משמעותי לקביעת העונש.
בית המשפט גזר על הנאשם 21 חודשי מאסר בפועל ושלילה למשך שבע שנים
בית המשפט הדגיש כי בעצם היות הנאשם כנהג מונית, הוא נדרש להיות בעל מיומנויות נהיגה זהירות ומרוכזות יותר משל כל נהג רגיל, אך עם זאת הוא התחשב בגילו המבוגר של הנאשם ובהיעדר עבר פלילי.
בית המשפט גזר על הנאשם בגין העבירה של הפקרה לאחר פגיעה 40 חודשי מאסר שמהם 20 חודשים מיועדים לריצוי בפועל, ופסילת רישיון הנהיגה למשך שבע שנים. ובגין העבירות של נהיגה בקלות ראש וחבלה חמורה 8 חודשי מאסר שמהם 4 חודשים לריצוי בפועל ופיצוי בסך 7500 שקלים לנפגעת העבירה. סך הכל הנאשם יישא בעונש מאסר בפועל של 21 חודשים.
ת"פ 27400-02-12