נהג אמבולנס שיצא לקריאת חירום גרם לתאונת דרכים
דרגו את המאמר |
|
נהג אמבולנס עבר באור אדום בשעת לילה מאוחרת, ופגע ברכבו של המתלונן וגרם לו לחבלה חמורה. ככל הנראה נהג האמבולנס קיבל קריאה דחופה במכשיר הקשר והסיט את מבטו מטה, על מנת להפעיל את הסירנה והאורות, כתוצאה מכך הוא לא הבחין באור אדום, המשיך בנסיעה ללא עצירה ופגע ברכבו של המתלונן שנסע באור ירוק.
בעקבות התאונה הנפגע סבל מכאבים קשים והפסיק לעבוד
המתלונן שימש עובר לתאונת הדרכים כפרקליט בפרקליטות המדינה והעיד כי בעקבות האירוע חייו נהרסו. הוא נפצע באופן קשה באגן וסבל מפגיעה עצבית חמורה. הנפגע העיד כי כיום הוא אינו מסוגל לעבוד, הוא מתקשה לשבת על האגן ומתנועע בכבדות כשהוא נעזר במקל הליכה ומטופל באופן קבוע במשככי כאבים. הנפגע טען כי השיקום שעבר היה ארוך וממושך ועוד צפויה לו דרך ארוכה, עד להחלמתו המלאה.
אם רישיונו של הנאשם ייפסל הוא יאבד את מקור פרנסתו
הנאשם הינו נהג אמבולנס, בן 25, שקיבל את רישיון הנהיגה לפני כשבע שנים ומאז לא ביצע עבירת תעבורה אחת, אפילו לא עבירת חנייה. מיום שחרורו מצה"ל הוא עובד כנהג אמבולנס ונחשב לנהג וחובש מסור ויעיל וזכה לשבחים אודות עבודתו הנאמנה מהממונים עליו.
הנאשם עזב את ביתו בגיל צעיר, בעקבות גירושי ההורים וחילוקי דעות בנוגע לדת וגדל בפנימיות, בעת שירותו הצבאי הוא ניהל מרפאה והיה חובש, ומאז שהשתחרר הוא עובד במגן דוד אדום ומתפרנס בכוחות עצמו. כיום הוא עובר קורס פרמדיקים, ומלבד עבודתו אין לו כישורים אחרים שיאפשרו לו להתפרנס. במידה ובית המשפט יחליט לפסול את רישיון הנהיגה, הוא יאבד את עבודתו במד"א ויישאר ללא כל פרנסה.
האם יש להתחשב בנסיבות חייו של הנאשם?
המאשימה טענה כי מעבר לנהיגה באור אדום, מדובר בעבירת רשלנות חמורה ובנזק קיצוני שנגרם למתלונן, לכן יש לגזור על הנאשם עונש מאסר בפועל, ולא להסתפק בשלילת רישיון הנהיגה בלבד.
ההגנה טענה כי הנאשם גרם לתאונה, בזמן שנהג ברכב ביטחון, לקראת קריאה בהולה, במטרה להציל חיי אדם, לכן אין מדובר בעבירה חמורה של רשלנות, אלא בטעות אנוש מצערת והנהג אינו נהג מסוכן, ואף זוהי עבירת התעבורה הראשונה שביצע. בהתאם לנסיבות אלה בקשה ההגנה להתחשב בנאשם ולפסול את רישיון הנהיגה פסילה מסווגת, על מנת שהנאשם יוכל להמשיך לנהוג באמבולנס ולפרנס את עצמו, לחילופין הציעה ההגנה להטיל עליו עונש לריצוי בעבירות שירות, במקום פסילת הרישיון.
בית המשפט פסל את רישיון הנהיגה לשנתיים
בית המשפט שמע את טענות הצדדים ובחן את נסיבות המקרה ותוצאותיו הקשות, וקבע כי עונש מאסר בפועל אינו הולם מבחינה מוסרית ולא יתרום להרתעה מבחינה תועלתנית, אך עם זאת קבע כי הנהג לא יוכל להמשיך לנהוג ברכב האמבולנס שעליו גרם את התאונה.
בית המשפט גזר על הנאשם פסילת רישיון למשך שנתיים, על כל רכב מנועי, כולל האמבולנס וקנס בסך של 10,000 שקלים.
ת"ד 122-04-13