נהג שהואשם בשימוש בטלפון נייד במהלך נסיעה ניסה לחמוק מתשלום הקנס
דרגו את המאמר |
|
הנאשם נהג ברכבו בחודש אוקטובר 2012, בכביש עירוני בפתח תקווה ובזמן שהרכב היה בתנועה הוא השתמש בטלפון הנייד שלא באמצעות דיבורית. הנאשם כפר במיוחס לו וביקש להישפט בפני בית משפט השלום לתעבורה בפתח תקווה.
הנהג הודה כי הוא שלח הודעת טקסט בזמן עצירה ברמזור
הנאשם טען כי ברכבו מתוקנת דיבורית, על כן אין לו כל צורך להשתמש במכשיר הנייד במהלך הנסיעה. לדבריו, כאשר עמד ברמזור בעצירה מוחלטת הוא שלח הודעת טקסט. הנאשם ציין כי בכלל לא החזיק את הטלפון בידו, ובזמן שליחת ההודעה המכשיר הונח על רגלו.
השוטר אשר ערך והגיש את הודעת תשלום הקנס העיד כי הנאשם חלף על פניו בנסיעה והבחין שהוא אוחז בידו הימנית במכשיר טלפון נייד. השוטר נסע אחריו עד לרמזור וכשהוא עמד לצידו הנאשם עדיין המשיך להשתמש במכשיר ולדבר באמצעותו.
שוטר נוסף אשר ערך והגיש מזכר, מסר כי הוא הבחין בנאשם כשהוא חלף על פני ניידת המשטרה וראה בברור שהנאשם מחזיק בידו הימנית טלפון נייד בזמן שהרכב בתנועה. העד הוסיף כי בעת עצירת הרכבים ברמזור, הנאשם המשיך להשתמש בטלפון הנייד.
שני השוטרים ראו בבירור את הנאשם משתמש בטלפון נייד
שני עדי התביעה מסרו באופן חד משמעי הן בעדותם בבית המשפט והן במסמכים שהגישו, כי הם הבחינו בנאשם מחזיק בטלפון הסלולארי בידו הימנית, תוך כדי נסיעה ואף המשיך לדבר בטלפון גם כאשר רכבו עצר ברמזור.
בחקירתו הנגדית, הנאשם הודה כי הוא אחז בטלפון הנייד במהלך הנסיעה ובכך בעצם הודה בביצוע העבירה המיוחסת לו בכתב האישום.
תקנה 28(ב) לתקנות התעבורה קובעת כי בזמן שהרכב נמצא בתנועה, הנהג לא יחזיק או ישתמש בטלפון הנייד, אלא באמצעות דיבורית והוא לא ישלח או יקרא הודעות טקסט.
השופטת העדיפה את גרסתם של השוטרים
לאחר שהשופטת שמעה את טענות הצדדים היא העדיפה את גרסתם של עדי התביעה על פני גרסת הנאשם. בנסיבות אלה הנאשם הורשע בעבירה של נהיגה ושימוש בטלפון שלא באמצעות דיבורית.
אין זו הפעם הראשונה בה הנאשם מבצע את העבירה ומשתמש בנייד בעת הנסיעה. לחובתו שבע הרשעות בעבירות זהות של שימוש בטלפון בעת שהרכב היה בתנועה. וזו הפעם השמינית שהוא נמצא נוהג ומשתמש בטלפון הנייד בניגוד לחוק.
כאשר נאשם מוותר על זכותו לשלם את הקנס המקורי, ומבקש להישפט, בית המשפט אינו כבול בגזר דינו לעונש הקנס המקורי.
על הנאשם נגזר קנס בסך 1,500 שקל ופסילה לחודש ימים
לאחר שנחשפו הרשעותיו הקודמות של הנאשם, השופטת בחרה להטיל עליו עונש מרתיע, על כן גזרה עליו קנס בסך של 1,500 שקל או לחילופין 100 ימי מאסר במקום תשלום הקנס.
כמו כן, בית המשפט פסל את רישיון הנהיגה של הנאשם לתקופה של 30 יום ופסל את הרישיון על תנאי לתקופה של שנתיים, בתנאי שלא יבצע שוב את אותה העבירה.
תת"ע 10728-01-14