מהו עונשו של נהג שהשתמש ברישיון נהיגה מזויף?
דרגו את המאמר |
|
הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירות של נהיגה ברכב כשרישיון נהיגתו פקע למעלה מ- 9 שנים ובנהיגה תוך שימוש ברישיון נהיגה מזויף. בית משפט השלום לתעבורה בתל אביב - יפו דן בחומרת העבירות וגזר את העונש הראוי.
ברשות הנאשם רישיון נהיגה החל משנת 1999, מאז הוא צבר 29 הרשעות קודמות, הכוללות: נהיגה בזמן פסילה, אי ציות להוראות שוטר, עבירות של נהיגה עם רישיון ללא תוקף ועוד. עברו הפלילי התיישן, אך לא נמחק.
הנאשם היה מודע לכך שהרישיון שקיבל מאביו מזויף
לטענת הנאשם, הוא קיבל את הרישיון המזויף מאביו, וידע כי מדובר ברישיון מזויף, עם זאת הוא בחר לעלות על הכביש, לאחוז בהגה ולנהוג ללא רישיון. הנאשם הודה בעבירות המיוחסות לו ונטל אחריות על מעשיו, ואף ביקש מבית המשפט להתחשב בנסיבות חייו האישיות ובמצבו הכלכלי הקשה.
המאשימה ציינה את הרשעותיו ועבירות תנועה הרבות של הנאשם, ואת העובדה כי מדובר בפקיעת רישיון ממושכת של תשע שנים. לטענתה אין מדובר בשגיאה בתום לב של הנאשם אלא בבחירה מודעת להשתמש ברישיון נהיגה מזויף ולסכן את ציבור הנהגים והולכי הרגל. על כן המליצה להטיל עליו עונש משמעותי ומרתיע, הכולל מאסר על תנאי ופסילה לתקופה ממושכת.
לאחר שמיעת טענות הצדדים, קבע בית המשפט כי מדובר בעבירות חמורות, המסכנות את המשתמשים בדרך ופוגעות הסדר הציבורי.
הנאשם הוסיף חטא על פשע והציג בפני שוטרים מצג שווא
בית המשפט ציין כי אדם שנוהג ללא רישיון תקף ומציג רישיון נהיגה מזויף, פוגע במספר ערכים חברתיים, ומתעלם מדרישת החוק, הבוחן את כישורי הנהג ומצבו הבריאותי, טרם הענקת הרישיון, וקובע דרישות להבטחת שלום הנהג ובטיחות הנהגים והולכי הרגל.
מעבר לעובדה כי הנאשם נהג ללא רישיון תקף, הוא הציג בפני גורמי אכיפת החוק מצג שווא, על מנת להכשילם בביצוע תפקידם, והוא פגע בשלטון החוק על ידי זיוף של מסמך רשמי האמור להיות מופק מטעם רשויות המדינה המוסמכות.
על פי סעיף 62 לפקודת התעבורה, נהג המזייף רישיון, או לוחית לזיהוי הרכב, צפוי לעונש מקסימאלי בן שנתיים. במקרים דומים נגזר על נאשמים עונש מאסר מותנה בן 6 חודשים ופסילת רישיון נהיגה בת 30 חודשים, וגם עונש מאסר על תנאי בן 6 חודשים ופסילה בת 12 חודשים, ואף במקרים נוספים נקבעו עונשי מאסר לחודשים ספורים אשר רוצו לרוב בעבודות שירות.
בית המשפט גזר על הנאשם 10 חודשי מאסר על תנאי ופסילה ל- 30 חודשים
לנוכח עברו המכביד בעבירות תנועה של הנאשם ונסיבות המקרה, בית המשפט סבר כי יש להטיל עליו עונש בקצה העליון של המתחם. על כן גזר על הנאשם מאסר על תנאי בן עשרה חודשים למשך שלוש שנים, קנס בסך 2000 שקל, פסילת רישיון נהיגה למשך שלושים חודשים ופסילה מותנית בת עשרה חודשים למשך שלוש שנים.
פ"ל 8748-07-14