מהו עונשו של נהג שהורשע בנהיגה ללא רישיון נהיגה מאז 2006?
דרגו את המאמר |
|
בית משפט השלום לתעבורה בירושלים נדרש להכריע בעניין עונשו של נהג, איש עסקים בינלאומי, המתגורר לסירוגין בישראל ובארצות הברית, אשר הורשע על סמך הודאתו בעבירה של סעיף 10א לפקודת תעבורה, כלומר בנהיגה ללא רישיון נהיגה בתוקף מאז שנת 2006.
הנאשם, כבן 55, גרוש ואב לארבעה ילדים, נעדר עבר פלילי, הוציא רישיון נהיגה בשנת 1997. לחובתו עומדות 35 הרשעות בגין עבירות תעבורה קודמות, כאשר רוב העבירות נחשבות לטכניות, אך ביניהן גם הרשעות בגין נהיגה במהירות מופרזת.
על פי טענת הסנגור, לנאשם היתה הגבלה בהוצאה לפועל, שהוטלה על רישיון הנהיגה בעקבות גירושין והסדר חוב מזונות, אך בימים האחרונים המגבלה הוסרה. וכעת הוא עושה מאמצים להוצאת רישיון, אשר לשם כך הוא נדרש לעבור שוב תיאוריה וטסט על מנת לקבל רישיון נהיגה.
לנאשם רישיון נהיגה אמריקאי בתוקף עד שנת 2016
עוד ציין כי הנאשם הינו איש עסקים, אשר התגורר תקופה ארוכה בארצות הברית והחזיק ברישיון נהיגה אמריקאי בתוקף עד 2016, באמצעותו נהג בישראל, מאחר והיה נכנס ויוצא מן הארץ לצורך ניהול עסקיו.
עם זאת לפני שנים ספורות, החל בהליך גירושין, בעקבותיו נפתחו נגדו תיקים בהוצאה לפועל, ובגין חוב מזונות, הוא נקלע לחובות כלכליים. על כן ביקש הסנגור להתחשב בנסיבות חייו האישיות, ובעובדה שזו העבירה הראשונה מסוגה, ועתר להקל בגזר דינו.
המאשימה תשנה את עמדתה במידה והנאשם יצליח להוציא רישיון נהיגה
המאשימה הדגישה כי כאשר אדם נוהג בזמן פסילת רישיון, הוא ראוי לעונש חמור שבין מרכיביו פסילה לאורך זמן ומאסר לתקופה הולמת. על כן עתרה המדינה, להשית על הנאשם, עונש מאסר בפועל בגין עבירות תעבורה, ובנוסף מאסר על תנאי ורכיבי ענישה נוספים. המאשימה ציינה כי במקרה והנאשם יצליח לתקן מחדלו ולהוציא רישיון נהיגה, היא תשקול לשנות את עמדתה.
בית המשפט ציין כי מתחם הענישה ההולם לביצוע עבירה של נהיגה ללא רישיון נע בין מאסר על תנאי ועד מאסר בפועל למשך מספר שבועות או חודשים, ופסילת הרישיון נעה בין שלושה חודשים לשנה. כאשר העונש מושפע מנסיבות אישיות, תדירות ביצוע העבירה ובשאלה האם המחדל הוסר בעת מתן גזר הדין,
במקרה זה הנאשם הצליח להוציא רישיון נהיגה בעת מתן גזר הדין, וזוהי העבירה הראשונה בגין נהיגה ללא רישיון נהיגה בתוקף, לפיכך מצאה השופטת כי אין מקום להחמיר עם הנאשם ודי ברף הענישה הנמוך ההולם.
בית המשפט גזר על הנאשם פסילה לחודשיים וקנס בסך 1,000 שקלים
בנסיבות אלה גזר בית המשפט על הנאשם קנס כספי בסך 1,000 שקלים, פסילה מלקבל רישיון נהיגה למשך חודשיים, ופסילה מלקבל או להחזיק ברישיון נהיגה לתקופה של שישה חודשים. עוד נקבע כי במידה והנאשם יעבור בשלוש השנים הבאות על הוראות סעיף 10א לפקודת תעבורה, וינהג ללא רישיון בתוקף, הוא צפוי לעונש מאסר למשך ארבעה חודשים.
תת"ע 2094-04-14