האם נהג מונית שנהג ברשלנות והפריע לשוטרים יישלח למאסר?
דרגו את המאמר |
|
נהג מונית הורשע בעבירות תעבורה של נהיגה פזיזה ורשלנית, והפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו, בכך שניסה להתחמק משוטרים שפתחו במרדף אחריו. בית משפט השלום ברחובות נדרש לקבוע את עונשו.
על פי עובדות כתב האישום, בחודש מאי 2014, הנאשם נהג במונית, בכביש עירוני בעיר רחובות, סמוך לשעה ארבע לפנות בוקר. הנאשם נהג במהירות רבה כשהוא מזגזג על הכביש. שוטרים שהבחינו במונית החלו במרדף אחריה, ועל מנת לחמוק מהמשטרה, סטה הנהג לנתיב הנגדי, עבר ברמזור אדום, ונכנס לרחוב בו מוצב תמרור המורה על אין כניסה.
בהמשך, כאשר השוטרים הצליחו להשיג את המונית, הנאשם נסע ברוורס, פגע בניידת המשטרה שעמדה מאחוריו ונמלט מהמקום. במסגרת הסדר הטיעון, הוסכם על פסילת רישיון נהיגה בפועל, פסילה על תנאי וקנס, והצדדים לא הגיעו להסכמה בדבר יתר רכיבי הענישה.
הנאשם נהג בצורה בריונית בדרך עירונית וסיכן חיי אדם
המאשימה טענה כי בעקבות נהיגתו הרשלנית של הנאשם, נפגע הערך החברתי של המלחמה בקטל בדרכים והגנה על שלום הציבור. והדגישה כי הנאשם נהג בצורה בריונית בדרך עירונית, וסיכן עוברי אורח, ולמרבה המזל האירוע לא הסתיים בנטילת חיי אדם. על כן יש לנקוט בעונש מרתיע כלפי הנאשם וכלפי עבריינים אחרים.
לטענתה מתחם הענישה ההולם לעבירות תנועה שביצע הנאשם, נע בין מאסר לתקופה של שישה חודשים, שירוצה בעבודות שירות, לבין מאסר בפועל לתקופה של 12 חודשים. מאחר והנאשם בעל עבר תעבורתי, הכולל נהיגה בזמן פסילה, נהיגה בקלות ראש, וגם עבר פלילי מכביד, היא עתרה להטיל עליו מאסר בפועל לתקופה של 8 חודשים ומאסר על תנאי.
נהג המונית פגע בניידת המשטרה מתוך בהלה ושיקול דעת שגוי
מנגד טען עורך דינו של הנאשם, כי העונש ההולם לנהיגה בקלות ראש נע בסביבות מאסר לתקופה של שישה חודשים לריצוי בעבודות שירות. עורך הדין ביקש להתחשב בשעת הלילה המאוחרת שבוצעו העבירות והיקף הסיכון הנמוך של פגיעה בעוברי אורח, ואף ציין כי הנאשם פגע בניידת בלי כוונה, מתוך בהלה ושיקול דעת שגוי.
עוד טען כי העבר התעבורתי של הנאשם הוא ישן, לכן אין לתת לו משקל כלשהו, ועבר הפלילי כלל אינו רלוונטי, מאחר ואין מדובר בעבירות דומות. עורך הדין הדגיש בפני השופט כי הנאשם הוא המפרנס היחיד של משפחה, המצויה בקשיים כלכליים, ועונש מאסר בפועל יפגע בעיקר בבני משפחתו, על כן עתר להסתפק בעונש בדרך של עבודות שירות.
בית המשפט גזר על הנאשם שישה חודשי עבודות שירות
בסופו של דבר התחשב בית המשפט בנסיבותיו האישיות של הנאשם, חרף חומרת העבירות ופגיעה בערך החברתי של הגנה על שלומו וביטחונו של הציבור בדרך ציבורית. לפיכך גזר עליו מאסר בפועל לתקופה של שישה חודשים, שירוצה בעבודות שירות, מאסר על תנאי לתקופה של שישה חודשים, פסילת רישיון בפועל לתקופה של עשרה חודשים וקנס בסכום של 3,000 שקלים.
ת"פ 5084-05-14