נהג אחורנית ברשלנות ופגע בהולכת רגל, מה העונש?
דרגו את המאמר |
|
הנאשם, כבן 55, היה מעורב בתאונת דרכים, כאשר נסע אחורנית במהירות בכביש עירוני ופגע בהולכת רגל. הנאשם הודה בעובדות המיוחסות לו בכתב האישום, ובנהיגה בקלות ראש. בית משפט השלום לתעבורה בתל אביב - יפו נדרש לגזור את עונשו.
במהלך חודש נובמבר 2012, בשעת בוקר, נהג הנאשם בכביש עירוני בתל אביב, באותה שעה חצתה את הכביש הולכת רגל, כבת 50. הנאשם הסיע את רכבו לאחור, תוך נהיגה בקלות ראש. הוא לא הבחין בהולכת רגל ופגע בה. כתוצאה מתאונת הדרכים, הולכת רגל נפצעה באורח קשה ונגרמו לה חבלות של ממש.
עדת ראייה הצהירה כי היא ראתה את הנאשם נוסע אחורנית במהירות, ופוגע בהולכת הרגל עם חלקו האחורי של הרכב. לדבריה, כתוצאה מהפגיעה, האשה התרוממה באוויר ואז נפלה על הכביש כמו שק תפוחי אדמה.
הנאשם זקוק לרישיון הנהיגה לעבודתו כאורתופד
לנאשם רישיון נהיגה משנת 1980, ולחובתו 27 הרשעות קודמות בעבירות תנועה. הוא עוסק למחייתו בשיקום אורתופדי לחיילי צה"ל, וזקוק לרישיון הנהיגה בשל עיסוקו. טרם גזירת העונש, הנאשם לא הביע חרטה, ולא נטל אחריות, ואף טען כי יש לייחס אשם תורם להולכת הרגל, אשר לא נזהרה והתפרצה לתוך הכביש, אולם בהמשך חזר בו, והודה בפה מלא בכל המיוחס לו.
המאשימה הדגישה את מצבה הרפואי הקשה של הנפגעת כתוצאה מהאירוע, ועתרה לפסילת רישיונו של הנאשם לתקופה ממושכת שלא תפחת משנה, ולמאסר על תנאי.
הסנגור ציין כי במשך כל שנות נהיגתו הרבות, הנאשם לא היה מעורב בתאונת דרכים, וטען כי מדובר באירוע תאונתי יחיד. עוד ביקש להתחשב בתקופת הפסילה, מאחר והוא זקוק לרישיון על מנת להתפרנס, וטען כי במסגרת עבודתו כאורתופד, הוא מתנייד בין בתי החולים בארץ.
בית המשפט נדרש להתייחס לחומרת העבירה ולתוצאות התאונה
בית המשפט ציין כי בשל העבירה אותה ביצע, קיימת חובת פסילה של רישיון הנהיגה לתקופה של לפחות 3 חודשים. כמו כן, לתוצאת התאונה יש השלכה משמעותית לעונש בנוסף לחומרת העבירה.
מהרישום הרפואי עלה כי הנפגעת אושפזה בבית חולים למשך יומיים, שם אובחנו שבר בגולגולת, שברים בצלעות וחבלות בחלקי גוף נוספים. היא שוחררה לביתה כשהיא סובלת מסחרחורות, עם המלצה להמשך מעקב ולטיפולי פיזיותרפיה.
עוד ציין בית המשפט כי הערך החברתי אשר נפגע במקרה זה, הוא הפגיעה בחיי אדם ושלמות גופם. כאמור הנאשם סרב בתחילה לקחת אחריות על מעשיו, אולם לאחר שמיעת העדויות, הוא חזר בו, ולא טען שוב לרשלנות מצד הולכת הרגל.
רישיונו של הנאשם ייפסל לתקופה בת חמישה חודשים
בסופו של דבר בית המשפט גזר על הנאשם קנס בסך של 1,000 שקלים, פסילת רישיון לחמישה חודשים, פסילה למשך שלושה חודשים, על תנאי למשך שלוש שנים, וחתימה על התחייבות כספית בסך 10,000 שקלים למשך שלוש שנים.
ת"ד 1962-08-13