הנהג גרם למותו של חברו הטוב עקב נהיגה בשכרות
דרגו את המאמר |
|
סטודנט כבן 23, הורשע בביצוע עבירות של נהיגת רכב במצב של שכרות, סטייה מנתיב נסיעה וגרימת מוות ברשלנות של חברו הטוב. הנאשם כפר באחריותו לגרימת התאונה, אולם בית משפט השלום לתעבורה בבאר שבע קבע כי רשלנותו הובילה להתרחשות תאונת הדרכים הקטלנית ונדרש לקבוע את עונשו.
בתחילת שנת 2013, נהג הנאשם ברכבו בשעת לילה, בדרך ראשית בבאר שבע, תחת השפעת אלכוהול. במהלך הנסיעה בנתיב אמצעי מבין שלושה, ביצע סטייה חדה שמאלה, עלה על אי תנועה והתנגש בגוש בטון שעליו הוצב עמוד תאורה. כתוצאה מכך גרם למותו של חברו הטוב שישב לצדו.
הנהג טען כי מדובר באירוע לא צפוי של כניסת כלב לכביש
הנאשם טען כי ביצע את הסטייה בעקבות כלב שנכנס באופן פתאומי לנתיב נסיעתו, וכדי שלא לפגוע בכלב, הוא סטה מהנתיב, ואף טען להגנתו כי אלמלא התרחש האירוע הלא צפוי, לא היתה נגרמת התאונה הקטלנית.
מתסקיר שירות המבחן עלה כי הנאשם כבן 23, סטודנט שנה שנייה, נוהג משנת 2009 ולחובתו 5 הרשעות תעבורה קודמות, עקב סטייה מנתיב נסיעה, מהירות מופרזת ונהיגה בקלות ראש. לאחר התאונה שקע הנאשם בדיכאון עמוק עקב מות חברו והפסיק את לימודיו.
קצין המבחן התרשם כי מדובר באדם נורמטיבי לחלוטין בעל פוטנציאל שיקום ממשי, ולמרות שלא לקח אחריות במהלך שלב בירור האשמה, הוא נושא רגשות אשם ומרגיש אחראי לגרימת התאונה, וחש צער ובושה כלפי משפחתו. על כן המליץ להימנע מעונש מאסר בפועל, ולהטיל עליו שירות לתועלת הציבור בהיקף של 600 שעות וצו מבחן, או עונש לריצוי בעבודות שירות.
הסנגור ציין כי מדובר ברף נמוך של נהיגה ברשלנות עקב אירוע לא צפוי של כניסת הכלב לכביש, ואף הפנה את האשם כלפי עיריית באר שבע, בשל רשלנותה בהצבת עמודי תאורה בתוך גושי בטון על אי תנועה.
הנאשם נהג תחת השפעת אלכוהול לכן לא ניתן לייחס רף רשלנות נמוך
המאשימה טענה מנגד כי מאחר שהנאשם היה שיכור כהגדרתו בחוק, מדובר ברשלנות ברף גבוה, והדגישה כי לא ניתן לייחס לנהג במצב של שכרות רף רשלנות נמוך, בשעה שנהיגתו גרמה בסופו של יום לתוצאה קטלנית.
עוד ציינה כי בעבירה של גרימת מוות ברשלנות מתחם הענישה נע בין 6 חודשי מאסר ועד 24 חודשי מאסר בפועל, פסילת רישיון נהיגה בין 5 ועד 15 שנים, כאשר רק במקרים חריגים ומיוחדים, עקב רשלנות מזערית או מצב נפשי או בריאותי חריג של נאשם, מאושרת ענישה הכוללת ריצוי מאסר בדרך של עבודות שירות.
בית המשפט קבע כי מדובר ברף רשלנות בינוני עד גבוה, וקבע כי אין אפשרות במקרה זה, למרות המלצת קצין המבחן להימנע ממאסר בפועל. בנסיבות אלה גזר על הנאשם 18 חודשי מאסר, מתוכם 12 חודשים לריצוי בפועל ו- 6 חודשים על תנאי, פסילת רישיון נהיגה למשך 10 שנים וקנס בסך 4,000 שקלים.
גמ"ר 2505-06-13