נהג בשכרות בפעם השנייה וגרם לתאונת דרכים
דרגו את המאמר |
|
הנאשם אשר נהג ברשלנות תחת השפעת אלכוהול, וגרם לתאונת דרכים עצמית, הורשע בעבירות של נהיגה בשכרות, נהיגה בקלות ראש, סטייה מנתיב וגרימת נזק. בית משפט השלום לתעבורה בירושלים נדרש מהו העונש ההולם, בהתחשב בעובדה כי הנאשם הורשע בעבר בעבירה של נהיגה בשכרות וזו לא עבירה ראשונה שביצע מסוג זה.
על פי עובדות כתב האישום, בחודש מאי 2012, סמוך לשעה חמש בערב, נהג הנאשם ברכבו הפרטי ונסע בכביש 90 מכיוון ים המלח לכיוון ירושלים. כאשר הגיע לצומת סמוך ליציאה מכביש 90, הנאשם התעסק עם הרדיו בזמן הנהיגה, סטה מנתיב הנסיעה ובהגיעו לעיקול איבד את השליטה על הרכב, נסע לתוך תעלה שבצד הכביש והתהפך עם רכבו.
מבדיקת שכרות עלה כי באותן הנסיבות נהג הנאשם ברשלנות כאשר הוא תחת השפעת אלכוהול ונמצא כי ריכוז האלכוהול בדמו עומד על 179 מיליגרם ב- 100 מיליליטר דם.
נמצאה כמות אלכוהול גבוהה פי ארבע מהכמות המותרת בחוק
המאשימה ציינה כי הנאשם, אשר נוהג מאז שנת 2000, הורשע בעבירה של נהיגה בשכרות בכמות גבוהה פי ארבע מהכמות המותרת בחוק, ועברו התעבורתי כולל עבירה נוספת של נהיגה בשכרות. על כן ביקשה להשית עליו עונש מוחשי וקונקרטי של מאסר בפועל שלא יפחת משישה חודשים, פסילה למשך תקופה שלא תפחת משישה חודשים, מאסר על תנאי לשבעה חודשים למשך שלוש שנים, פסילה על תנאי וקנס.
הסנגור טען כי יש להעדיף את האינטרס השיקומי של הנאשם, וציין כי לאחרונה החל את לימודיו באוניברסיטה וסיים בהצלחה קורס מנהל רשתות תקשורת מוסמך. הוא החל לעבוד כמדריך בחברת מחשבים גדולה, ואף קיבל מהעבודה תעודת הצטיינות בגין תרומתו והצלחתו בתחום ההיי טק. לפיכך ביקש לקבוע עונש הולם שאינו כולל רכיב של מאסר בפועל.
לאחר שמיעת טענות הצדדים, הדגיש בית המשפט כי נהיגה בשכרות מהווה גורם מרכזי למספרן הרב של תאונות הדרכים, והתרשם כי השכרות הגבוהה שבה היה נתון הנאשם היתה גורם מרכזי לנהיגתו הרשלנית שהובילה לתאונת הדרכים, שבה איבד שליטה על הרכב, סטה מנתיב נסיעתו והתהפך עם רכבו לתוך התעלה ורק בדרך נס התאונה לא הסתיימה בתוצאה קשה יותר.
הנאשם יירצה עבודות שירות ורישיונו יישלל למשך שלוש שנים
בית המשפט מצא כי יש מקום להטיל על הנאשם עונש מאסר בפועל, נוכח החומרה שבמעשיו ועבירת השכרות הקודמת שבעברו. אולם מאחר שמדובר בתאונת דרכים עצמית ללא נפגעים, אין מניעה שתקופת המאסר תרוצה בדרך של עבודות שירות. בנוסף התחשב בנסיבותיו של הנאשם אשר מאז האירוע השתקם ושינה את אורח חייו.
בסופו של דבר גזר בית המשפט על הנאשם קנס בסך 1,500 שקלים, פסילת רישיון נהיגה לתקופה של 36 חודשים, מאסר בפועל למשך 60 יום שירוצה בדרך של עבודות שירות, ומאסר על תנאי לשישה חודשים למשך שלוש שנים.
נ"ב 402-09-12