שימוש בטלפון נייד בזמן נהיגה עקב אחיזת המכשיר בסמוך לאוזן
דרגו את המאמר |
|
על פי עובדות כתב האישום, בתחילת חודש יוני 2014, בשעת צהריים, נראה הנאשם נוהג בכביש עירוני בטירת הכרמל, כשהוא מחזיק בטלפון נייד ביד בצמוד לאוזנו הימנית. הנאשם כפר במיוחס לו וטען רק החזיק בטלפון מבלי שעשה בו שימוש. בית משפט השלום לתעבורה בחיפה נדרש להכריע בעניין זה.
במסגרת הסדר טיעון, תוקן כתב האישום לעבירה של "אי החזקת הגה בשתי ידיים", במקום עבירה של דיבור בטלפון נייד בזמן נהיגה שלא באמצעות דיבורית. בשלב הטיעונים לעונש הנאשם התכחש לביצוע כל עבירה והרשעתו בוטלה. המאשימה ציינה כי הנאשם נוהג מאז שנת 1988, לחובתו 10 הרשעות קודמות בגין עבירות תנועה. ועתרה להשית עליו קנס מעל 1,000 שקלים.
השוטר הודה כי לא ראה את הנהג משוחח בטלפון
השוטר אשר ערך את הדוח, העיד כי ראה את רכבו של הנאשם, כאשר הגיע לכיכר וחלף מעל פניו, כשהנהג אוחז בידו הימנית במכשיר הנייד, בסמוך לאוזן ימין תוך כדי נסיעה רציפה. השוטר הורה לנהג לעצור, והבחין כי אין דיבורית ברכב ולא מתקן לטלפון. לאחר שהוסברה לנהג העבירה שביצע, טען הנאשם כי לא דיבר בנהיגה ורק החזיק את הטלפון.
בחקירתו הנגדית אישר השוטר כי ביום האירוע, היתה שמש וראות טובה, אולם לא הבחין בשפתי הנאשם נעות או כי דיבר בטלפון, אך מסר כי בכל מקרה היה רושם לו דוח על החזקת הטלפון, וכדי לגבש את יסודות העבירה, די בעובדה שאחז בטלפון תוך כדי נהיגה.
הנאשם הצהיר כי הוא נוהג הרבה שנים ואין לו עבר מכביד. לדבריו, במהלך הנסיעה התקשר אליו חבר מהעבודה. ולאחר רגעים ספורים, הוא עצר את הרכב, עמד במפרצון והתקשר אליו חזרה. כאשר סיים את השיחה, הפעיל את הווינקר ויצא מהמפרצון.
אחרי כשלושה מטרים, הטלפון היה עדיין אצלו ביד ימין, והוא הניח אותו על המושב לידו, והמשיך בנסיעה, אך אז הניידת כרזה לו לעצור בצד, והשוטר אמר כי ראה אותו מחזיק בטלפון קרוב לאוזן. לטענתו, אין בעובדות כדי לבסס הרשעה בעבירה המיוחסת לו, מאחר שלא עשה שימוש בטלפון בזמן נהיגה.
גם פעולות נלוות הקשורות בהפעלת הטלפון מהוות שימוש בו
לאחר שמיעת טענות הצדדים, השתכנע בית המשפט כי הנאשם החזיק בטלפון נייד בזמן הנהיגה, גם אם לפרק זמן קצר ולמרחק נסיעה של מטרים ספורים. ואף קיבל את גרסת הנאשם, וסבר כי הוא אכן עצר את רכבו לצורך ביצוע השיחה ולאחר סיומה המשיך להחזיק בטלפון הנייד, ובהמשך הניחו על הכיסא.
בית המשפט ציין כי שימוש בטלפון נייד אינו מוגבל לשיחה או שליחת מסרונים. וגם פעולות נלוות הקשורות בהפעלתו מהוות שימוש. כמו: חיבור למטען תוך כדי נהיגה, כיבוי והפעלה וכדומה. וכך גם אחיזתו תוך לצורך ביצוע שיחת טלפון, גם אם השיחה הסתיימה או טרם בוצעה. בנסיבות אלו קבע כי המאשימה הוכיחה את עובדות כתב האישום מעבר לכל ספק סביר, וגזר על הנאשם תשלום קנס בסך של 1,000 שקלים.
תת"ע 551-11-14