מה עונשו של נהג שחצה צומת באור אדום וגרם לתאונת דרכים קשה?
דרגו את המאמר |
|
נהג שחצה צומת באור אדום גרם לתאונת דרכים קשה, וכתוצאה מכך הוא נפגע באורח אנוש ונפגעו גם הנוסעת שישבה לצדו ושני הנוסעים ברכב המעורב. הנאשם הודה במיוחס לו והורשע בעבירות של נהיגה באור אדום, אי עצירה בקו עצירה, נהיגה בקלות ראש ועבירה של חבלה של ממש. בית משפט השלום לתעבורה בירושלים נדרש לקבוע עונש הולם בהתאם לנסיבות התאונה ולנסיבותיו האישיות של הנאשם.
על פי עובדות כתב האישום, בסוף שנת 2012, בשעת ערב מוקדמת, נהג הנאשם ברכבו הפרטי בכביש 443 לכיוון הצומת עם כביש מספר 45. בעת שנכנס לצומת הנאשם חצה את קו העצירה כאשר האור ברמזור בכיוון נסיעתו היה אדום.
הנאשם סבל מבצקת מוחית ושברים בצלעות ובאגן
כתוצאה מנסיעה באור אדום, הנאשם פגע ברכב שנכנס לצומת מימין לכיוון נסיעתו באור ירוק. עקב כך הנוסעת שישבה ליד מושב הנהג נחבלה בצלעות, והנאשם הובא לטיפול נמרץ כשהוא מורדם ומונשם עם חתך בקרקפת, בצקת מוחית, ושברים בצלעות ובאגן ואושפז למשך שלושה שבועות. הנהג והנוסע ברכב המעורב נפצעו ושני כלי הרכב המעורבים ניזוקו.
המדינה טענה כי הנאשם התרשל בכך שנכנס לצומת כשאור בכיוון נסיעתו הורה אדום, לא נתן זכות קדימה לרכב המעורב, ובכך גרם לתאונת דרכים עם נפגעים, שבה נחבלו הנוסעים בגופם חבלה של ממש. המאשימה ביקשה להשית על הנאשם פסילת רישיון נהיגה למשך שנתיים ופסילה על תנאי, וציינה כי לנוכח תוצאות התאונה הקשה לנאשם, אין לה התנגדות לאזן את רכיב הפסילה עם עונש לריצוי בשירות לתועלת הציבור.
הסנגור ביקש להתחשב בנסיבותיו האישיות של הנאשם והפגיעות החמורות שגרמה לו התאונה. הסנגור טען כי מדובר באב לששה ילדים, שהוא המפרנס העיקרי בבית, ועקב פציעתו הקשה צומצם היקף משרתו והוא אינו נוהג מסיבות בריאותיות. עוד הוסיף כי לנאשם המחזיק ברישיון נהיגה 22 שנים אין כל עבר תעבורתי, וביקש שלא לפסול את רישיונו לתקופה ארוכה, כדי לא לפגוע בפרנסת המשפחה, שמצבה הכלכלי אינו קל מאז התאונה.
בית המשפט גזר על הנאשם 11 חודשי פסילה
לאחר שמיעת טענות הצדדים, הדגיש בית המשפט כי הסיכון שיצר הנאשם בנהיגתו באור אדום בדרך היה גבוה ביותר ובדרך נס תאונת הדרכים הקשה לא גרמה לאבדות בנפש. יחד עם זאת התחשב בעובדה כי הנפגע העיקרי בתאונה הוא הנאשם והוא יישא את תוצאותיה עד אחרית ימיו. וגם בעובדה כי מדובר בנאשם ללא עבר תעבורתי וללא עבר פלילי, לפיכך האינטרס הציבורי להמשיך את שיקומו הוא הגובר במקרה זה.
בסופו של דבר התחשב בית המשפט בנסיבותיו האישיות של הנאשם וגזר עליו פסילה מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 11 חודשים, שלושה חודשי פסילה על תנאי לתקופה של שלוש שנים ובנסיבות העניין לא מצא להשית עליו רכיבי ענישה נוספים.
ת"ד 6629-08-14