מה העונש על נהיגה בזמן פסילה לאחר הרשעה בנהיגה בשכרות?
דרגו את המאמר |
|
בחודש יוני 2014, הנאשם הורשע בעבירה של נהיגה בשכרות. עקב כך גזר עליו בית המשפט השלום לתעבורה בפתח תקווה פסילת רישיון נהיגה לתקופה של 11 וחצי חודשים ומאסר על תנאי לתקופה של 4 חודשים. אולם לאחר חודשיים הנאשם נהג ברכב משא סגור בראש העין בידיעה כי הוא פסול לנהיגה וללא חגורת בטיחות.
הנאשם הביע חרטה על מעשיו וביקש להתחשב בנסיבותיו האישות
על פי בקשת ההגנה, הנאשם הופנה לשירות המבחן, ומהתסקיר עלה כי הוא נשוי ואב לששה ילדים. הנאשם נעדר עבר פלילי ולחובתו 24 הרשעות קודמות בגין נהיגה בשכרות, אי ציות לתמרורים, שימוש בטלפון בזמן נהיגה ועוד. הנאשם לקח אחריות על ביצוע עבירה של נהיגה בזמן פסילה והביע על כך חרטה.
קצינת המבחן התרשמה כי לנאשם דפוס חוזר לביצוע עבירות תעבורה והוא מתקשה להיענות לגבולות חיצוניים ולהליכים המשפטיים שהתנהלו נגדו בגין עבירות תנועה לאורך השנים. עקב כך המליצה על הטלת צו מבחן לשנה, במהלכה ישולב בסדנה חינוכית והטלת צו שירות לתועלת הציבור בהיקף של 250 שעות.
המדינה ביקשה להורות על הפעלת העונש המותנה
המאשימה ציינה כי הנאשם נהג בהיותו פסול לנהיגה בחלוף חודשיים מהמועד שנגזר דינו בגין עבירה חמורה של נהיגה בשכרות. חרף זאת, עונש המאסר על תנאי לא הרתיע אותו והוא עלה על הרכב ואף נהג ללא חגורת בטיחות. דבר המצביע על זלזול רב בהוראות החוק. לפיכך עתרה להורות על הפעלת עונש המאסר.
מנגד ביקש הסנגור להתחשב בכך שהנאשם הודה בביצוע העבירה והביע חרטה. ואף ביקש להתחשב בנסיבותיו האישיות ובמצבו הכלכלי והמשפחתי, ובעובדה כי מדובר בעבירה ראשונה מסוגה לחובתו. הסנגור ציין כי הנאשם החל להשתתף בסדנה חינוכית להפחתת הסיכון הנשקף ממנו על פי המלצת קצינת המבחן. על כן עתר לקבל את המלצת שירות המבחן ולהסתפק בעונש של הטלת צו מבחן וצו שירות לתועלת הציבור.
הנאשם ירצה מאסר בדרך של עבודות שירות למשך חמישה חודשים
בית המשפט הדגיש כי נהיגה בזמן פסילת רישיון טומנת בחובה סיכונים רבים לביטחונם של הנוסעים ברכב והולכי רגל, והעבירה משקפת התייחסות של ביזוי החוק וצווי בית המשפט. יחד עם זאת התחשב בנסיבותיו האישיות ומצא לחרוג מרף הענישה שנקבע בפסיקה ולהורות על ריצוי עונש המאסר בדרך של עבודות שירות תוך חפיפת עונש המאסר המותנה.
בנסיבות אלו קבע בית המשפט כי הנאשם ירצה עונש מאסר לתקופה של חמישה חודשים בדרך של עבודות שירות. והורה על הפעלת עונש המאסר למשך ארבעה חודשים לריצוי באופן חופף. בנוסף פסל בית המשפט את הנאשם מלקבל או מלהחזיק ברישיון נהיגה לתקופה של 18 חודשים, הורה על הפעלת עונש הפסילה המותנה למשך 10 חודשים על תנאי למשך 3 שנים והטיל תשלום קנס בסך 1200 שקלים.
פל"א 2216-09-14