www.what2do.co.il

נהיגה תחת השפעת סמים בשלושה אירועים שונים

דרגו את המאמר

נהיגה תחת השפעת סמים בשלושה אירועים שונים

הנאשם, יליד שנת 1979, הורשע בכך שבשלושה אירועים שונים נהג בשכרות תחת השפעת סם מסוכן מסוג חשיש. בשני אירועים הורשע לאחר בדיקת שתן ובאירוע השלישי הורשע מכוח חזקת סירוב להיבדק. בית משפט השלום לתעבורה בירושלים נדרש לקבוע את עונשו.

 

לחובת הנאשם שבע הרשעות תעבורה, זאת במהלך עשר שנים כשהוא נוהג. כאשר העבירה האחרונה בוצעה לפני כארבע שנים. בנוסף לנאשם ארבע הרשעות בגין החזקת סמים שלא לצריכה עצמית, בגינן ריצה עבודות שירות ומאסר בפועל במשך שנה וחצי.

 

המאשימה ציינה כי הנאשם נתפס נוהג בשכרות, אולם הוא לא למד את הלקח, ולא נרתע מלשוב ולבצע פעם אחר פעם את אותה העבירה. לפיכך טענה כי יש להשית עליו עונש מרתיע וחמור בהתאם לעברו התעבורתי והפלילי, של מאסר בפועל שלא יפחת מ- 12 חודשים, מאסר על תנאי, פסילה בגין נהיגה בשכרות של 10 שנים, פסילה על תנאי וקנס כספי.

 

רישיונם של משתמשי הקנביס הרפואי לא נשלל מראש

 

הסנגור טען מנגד כי עבירה של נהיגה תחת השפעת סם היא לא עבירה מסוכנת, והוכחה לכך היא שרישיונו של הנאשם לא נפסל מיד כשנתפס נוהג תחת השפעת סם, ואף ציין כי חולים שקיבלו אישור להשתמש במריחואנה רפואית, רשאים לנהוג כשש שעות לאחר השימוש בסם, וגם אם היו מתגלים בבדיקת שתן שרידי סם רישיונם לא היה נשלל. הסנגור ביקש שלא להטיל מאסר בפועל ולהסתפק בעונש לריצוי בעבודות שירות.

 

הנאשם כפר במיוחס לו, וטען כי עבר גמילה מסמים לפני כשלוש שנים, ומאז הוא נקי ולא משתמש בסמים. כיום הוא לא מצוי בהליך שיקומי, ואף לא מעוניין להשתלב בטיפול.

 

לאחר שמיעת טיעוני הצדדים, התרשם בית המשפט כי לנאשם עבר פלילי בעבירות סמים, והוא אינו מודה כי יש לו בעיית התמכרות ואף לא ביקש להשתלב בהליך שיקומי. כמו כן, הוא שב לבצע את אותה עבירה גם לאחר שנתפס נוהג תחת השפעת סמים, ובפעם השלישית סירב לבצע בדיקת שכרות, כאשר עבירת הסירוב נחשבת לעבירת שכרות ברף הגבוה.

 

בית המשפט ציין כי נהיגה בשכרות נחשבת לאחת העבירות התעבורה החמורות ביותר הטומנת בחובה סיכון עצום לנהג ולעוברי הדרך. מתחם הענישה בעבירה מסוג זה, אמנם אינו מחייב מאסר בפועל, אך במקרה של ביצוע מספר עבירות של נהיגה בשכרות או במצב שישנן הרשעות קודמות, מדיניות הענישה היא מאסר לריצוי מאחורי סורג ובריח.

 

הנאשם ירצה שבעה חודשי מאסר בפועל

 

בית המשפט קבע כי הנאשם אינו מצוי ברף התחתון של הענישה. יחד עם זאת עברו התעבורתי אינו מכביד והוא לא הורשע בעבר בעבירה דומה, לפיכך אין מדובר ברף העליון של הענישה. בנסיבות אלה גזר על הנאשם קנס בסך 1,500 שקלים, פסילת רישיון נהיגה לתקופה של 4 שנים, פסילה על תנאי לתקופה של 12 חודשים, מאסר בפועל למשך 7 חודשים, ומאסר על תנאי למשך 10 חודשים.

 

פ"ל 1379-04-15 

להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עבירת נהיגה בשכרות, איך לקבל זיכוי?

מאחר ולא ניתן היה לשלול את גרסת הנאשם כי המאפיינים נערכו לאחר בדיקת הינשוף, זיכה כבוד השופט ש. נחשון את הנאשם מעבירת השכרות, כאשר פסל הן את בדיקת הינשוף והן את בדיקת המאפיינים לאור החריגה מהנהלים... 

בדיקת שכרות

שוטר רשאי לדרוש מנוהג רכב שהיה מעורב בתאונת דרכים או מנוהג רכב שיש לשוטר חשד סביר כי הוא שיכור, להיבדק במועדים ובמקומות שיורה, ומי שנדרש כך חייב להיבדק כאמור... 

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

נעצרתם לבדיקת שכרות? האם מותר לסרב לעבור את הבדיקה? מהי המשמעות המשפטית המקופלת בתוך הסירוב? 

נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים

הנאשם הורשע על פי הודאתו, בנהיגת רכב כשהוא נתון להשפעת משקאות משכרים. מתברר כי בבדיקה שנערכה לנאשם, נמצא בדמו ריכוז אלכוהול בשיעור, שהוא פי שלוש, מהכמות הקבועה בחוק. הנאשם נלכד בכף בעת שנהג רכב הסעות, בזיג זג.  

פסילה בשל נהיגה בשכרות

האם ניתן להימנע מפסילת מינימום של שנתיים לאחר נהיגה בשכרות? מהן הנסיבות המיוחדות אשר בגינן בית המשפט יורה על פסילה לתקופה נמוכה משנתיים? 

נהיגה בשכרות, האם ניתן לחזור מהודאה?

סקירה של פסקי דין העוסקים בהודאת נאשם בעבירה של נהיגה בשכרות וחזרה מהודאותו, באלו מקרים יתיר בית המשפט חזרה מהודאה? 

ה"ינשוף" מזהה לימונענע כמשקה אלכוהולי

במבחני המעבדה אשר נערכו במעבדת מיג"ל בע"מ בראשותו של ד"ר יגאל בר אילן, זיהה המכשיר משקאות קלים כמשקאות אלכוהוליים. הניסוי נערך במעמד קציני משטרה בכירים כגון רב פקד בני סמו ותועדו על ידי צלם משטרתי... 

מאסר בפועל בגין נהיגה בשכרות פעם שנייה

עבירת הנהיגה בשכרות הינה כאמור עבירה חמורה ומסוכנת. כאשר נהג נכנס לרכב על מנת לנהוג בזמן היותו שיכור, הוא מהווה סכנה ממשית לעצמו, לנוסעים עימו ולמשתמשים האחרים בדרך. העונש הראוי נגזר בין היתר, מגובה השכרות. ככל שמדובר בשכרות גבוהה, ראוי שהעונש יהיה גבוה יותר 

בקשה לביטול הרשעה בנהיגה בשכרות אשר ניתנה בהעדר הנאשם

האם בית המשפט יקבל את בקשתו של נאשם לבטל הכרעת דין במסגרתה הוא הורשע בהעדרו בנהיגה בשכרות? 

האם בדיקת ינשוף אשר הצביעה על 290 מ"ג בדיוק תביא להרשעת הנהג?

האם 290 מ"ג בליטר אוויר נשוף היא נהיגה בשכרות? האם הבדיקה הינה עד 290 מ"ג, כולל 290 מ"ג או למעלה מ-290 מ"ג? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.