נהג חדש - נסיעה באור אדום
דרגו את המאמר |
|
נסיעה באור אדום היא עבירת תנועה חמורה שהעונש המוטל על הנהג שביצע אותה הוא קנס כספי גבוה בסך של 1,000 שקלים ורישום של 10 נקודות במשרד הרישוי. תשלום הקנס מהווה הודאה בביצוע העבירה וכך מתבטלת האפשרות לבקש להישפט בגין העבירה, במקרה שהנהג חש כי הדוח אינו מוצדק.
כאשר מדובר בנהג חדש יש לנקוט במשנה זהירות ולהקפיד אף יותר על נהיגה בטוחה, מאחר שעל פי חוק, ישנן מספר עבירות תנועה שעלולות להוביל לשלילת הרישיון ולאלץ את הנהג החדש לעבור שוב מבחן תיאוריה ולעתים גם טסט.
רשימת העבירות החמורות של נהג חדש כוללת: מעבר צומת באור אדום ואי ציות לרמזור, אי מתן זכות קדימה, עקיפה שלא כחוק, נהיגה בשכרות ואי עצירה לפני מסילת ברזל. נהג חדש שעבר על אחת מעבירות אלו וגילו מתחת ל 24, עלולה להסתיים בשלילת הרישיון לנהג חדש, וגם נהיגה ללא מלווה כנדרש בחוק מהווה עבירה חמורה שעלולה להוביל לשלילה.
זיכוי בעבירת נסיעה ברמזור אדום
למשטרה אין מספיק כוח אדם כדי להעמיד שוטר בכל צומת ולוודא כי אף רכב לא חוצה רמזור באור אדום, לכן כדי לתפוס נהגים העוברים באור אדום, נעזרת המשטרה במצלמות הנמצאות בצמוד לרמזורים.
מדובר בקופסה בצבע כתום המוצבת בצמתים ברחבי הארץ. כאשר רכב חוצה את הצומת ברמזור אדום, מופעלת המצלמה כשנייה לאחר שהרמזור התחלף באמצעות דריכה על פס ברזל המותקן בכביש, ומצלמת רכב החוצה את הצומת באור אדום.
הנקודות בגין חצייה באור אדום נרשמות באופן אוטומטי על שמו של בעל הרכב והדוח נשלח לכתובת המגורים כפי שמופיעה במשרד הרישוי. במקרה שבעל הרכב אינו האדם שנהג בו בזמן ביצוע העבירה של נהיגה באור אדום, וכאשר מדובר בדוח מצלמה ניתן להסב את הדוח על שם הנהג, וכך הדוח עובר לאדם שעבר את העבירה.
תצהיר של הנהג שעבר באור אדום
כדי להימנע מהרשעה ומחיקת הנקודות יצטרך הנהג להגיש בקשה להישפט, ולהציג בפני בית המשפט תצהיר של האדם שנהג ברכב, אשר מודה כי הוא זה שנהג בו בעת ביצוע העבירה.
דרך נוספת לזיכוי מאשמה היא לטעון שהרמזור בצומת הועמד שלא כדין ולהוכיח את הטענה, באמצעות הצגת מסמכים ואישורים שונים, כאשר עורך דין המתמחה בתחום דיני התעבורה יכול לסייע בכך. כמו כן, קיימת אפשרות לבדוק האם ניתן לזהות בבירור את לוחית הרישוי ואת מספר הרכב בצילום וניתן לבקש הוכחה המעידה על תקינות המצלמה.
כאשר נהג נתפס על ידי שוטר עובר ברמזור אדום, אפשר לנסות להוכיח כי השוטר לא עמד במקום שבו ניתן לראות הן את קו העצירה של הרכב והן את הרמזור עצמו כדי לוודא שאכן הופיע בו אור אדום. כמו כן, גם אנשים שאינם שוטרים רשאים להביא לידיעת המשטרה מידע על נהגים שביצעו עבירות תנועה כמו חציית צומת באור אדום, ובמקרה כזה ניתן לנסות להוכיח כי מדובר במידע שגוי.