חוק חגורת בטיחות - מה העונש על נהיגה ללא חגורת בטיחות?
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 3 דירוגים בציון ממוצע: 2.3 מתוך 5 |
חגורת בטיחות נועדה לרתום נוסעים למקום מושבם ברכב כדי למנוע היטלטלות, העלולה להיגרם בזמן תאונת דרכים או עצירה פתאומית. במסגרת המאבק למניעת תאונות דרכים, הוכח כי חגורת בטיחות היא הגורם המפחית משמעותית את מספר הנפגעים בתאונות דרכים ואת חומרת הפגיעה בהם.
תקנה 83ב בתקנות התעבורה עוסקת בחובת חגירה של חגורת בטיחות. התקנה קובעת כי אדם לא ינהג ולא ייסע בכל רכב שבו מותקנות חגורות בטיחות, אלא אם הנוהג והנוסעים בו חגורים בחגורת בטיחות או רתומים במושב בטיחות או במושב מגביה.
על פי התיקון החדש החל משנת 2015 לא ניתן להסיע ברכב נוסעים ללא חגורת בטיחות כלל. החוק קובע כי הנהג והנוסעים ברכב חייבים לחגור חגורת בטיחות על פי כמות החגורות שהותקנו ברכב. חובת חגירת חגורת בטיחות כוללת חגירת חגורת שלוש נקודות מעל לכתף, ונהג או נוסע שחגר בחגורה מתחת לבית השחי לא מילא את חובתו החוקית. נהג שלא נשמע להוראות מבצע עבירת תנועה וצפוי לקנס ונקודות.
מה גובה הקנס וכמה נקודות מקבלים על נהיגה ללא חגורת בטיחות?
העונש בגין אי חגירת חגורת בטיחות לנהג הוא קנס בסך של 250 שקלים ו- 6 נקודות. העונש הצפוי בגין נוסע במושב הקדמי שאינו חגור הוא קנס בסך 250 שקלים ו- 2 נקודות. על נוסע במושב האחורי שאינו חגור מקבלים קנס בסך 100 שקלים ו- 2 נקודות.
הקנס בגין הסעת ילד עד גיל שלוש שנים כשהוא לא חגור במושב בטיחות בסך 1000 שקלים ו- 6 נקודות. הקנס בגין הסעת ילד מגיל שלוש עד גיל שמונה כשהוא לא חגור במושב בטיחות בסך 750 שקלים ו- 6 נקודות. הקנס בגין הסעת ילד מגיל שמונה עד גיל 14 כשהוא לא חגור במושב בטיחות בסך 500 שקלים ו- 2 נקודות
מי זכאי לפטור מחגירת חגורת בטיחות?
פטור מחגורת בטיחות ניתן לעובד בשירות הביטחון הכללי שיש לו אישור בכתב מאת ראש שירות הביטחון הכללי, למאבטח שיש לו אישור בכתב מאת קצין מוסמך, או לשוטר הנוהג ברכב של משטרה ואשר המפקח הכללי של המשטרה אישר בכתב כי הוא רכב מבצעי ועל כל נוסע בו.
הפטור ניתן גם לחייל הנוהג ברכב צבאי לצורך ביצוע משימה מבצעית, ולאדם שרשות הרישוי פטרה אותו מן החובה לחגור חגורת בטיחות מטעמים רפואיים על סמך מצבו הבריאותי, או אם הוא פגוע בגפיו העליונות, או אם מלאו לו 14 שנים ומשקל גופו אינו עולה על 35 קילו וגובהו אינו עולה על מטר וחצי.
הפטור ניתן לנהג מונית הנוהג בדרך עירונית כשיש בה נוסעים, וגם לנוסעים במונית בדרך עירונית במושב האחורי. נהג הנוהג ברכב בשעת נסיעה לאחור. וכן, למורה לנהיגה מוסמך, בזמן נהיגה בדרך, בידי תלמיד לנהיגה, באוטובוס או ברכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר עולה על 3,500 ק"ג, ולבוחן נהיגה בזמן עריכת בחינה מעשית.
מהן הנחיות אגף התנועה להסעת פעוטות וילדים ברכב?
יש להושיב ברכב פעוט שגילו עד שנה במושב בטיחות המתאים לגובהו ומשקלו, הפוך לכיוון הנסיעה כאשר כרית האוויר מנוטרלת. ילד בן שנה עד שלוש שנים יש להושיב במושב בטיחות המתאים לגובהו ומשקלו, בגיל זה הילד רשאי לשבת עם הפנים לכיוון הנסיעה, ואסורה כרית אוויר פעילה.
יש להושיב ילד שגילו שלוש עד שמונה שנים במושב בטיחות או בבוסטר המתאים לגובהו ומשקלו. אם הילד יושב במושב בטיחות אסור להפעיל את כרית אוויר. במידה וגיל הילד הוא שש עד שמונה שנים ניתן להושיבו ללא מושב מגביה, בתנאי שחגורת הבטיחות מונחת כשורה על הכתף ולא על צווארו.