מהירות מופרזת בכביש עירוני, מה העונש הצפוי?
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5 |
נהיגה מעל המהירות המותרת מהווה עבירת תנועה של נהיגה במהירות מופרזת, שעונשה תלוי בגובה המהירות ונסיבות המקרה. על פי פקודת התעבורה, אסור לנהוג בדרך עירונית במהירות העולה על 50 קמ”ש אלא אם מוצב שלט המורה אחרת, ובדרך בין עירונית אסור לנהוג מעל 80 קמ”ש אם אין גדר הפרדה ובמהירות 90 קמ”ש אם יש גדר הפרדה, אלא אם מוצב שלט המורה אחרת.
כדי לאכוף עבירות נהיגה במהירות מופרזת ממוקמות ברחבי הכבישים בארץ מצלמות מהירות חדישות, ומוצבים שוטרים המבצעים אכיפה באמצעות מכשור מתקדם. נהגים שמקבלים דו"חות, נדרשים לשלם קנס כספי ואף נצברות נקודות חובה שעתידות ליצור בעיה אל מול משרד הרישוי. במהירויות מסוימות צפויה פסילת רישיון נהיגה בפועל.
קנס כספי או הזמנה לדין
דו"ח על מהירות מופרזת ניתן כאשר הרכב נוהג במהירות מופרזת ומצלמת מהירות מצלמת את הרכב. במצב זה, נשלח דו"ח בדואר לביתו של בעל הרכב בגין מהירות מופרזת. וגם כאשר מתבצעת פעולת אכיפה משטרתית על ידי שוטרי תנועה המשתמשים באמצעי אכיפה מתקדמים המודדים מהירות נסיעה כגון: דבורה, מד מהירות לייזר ומולטי נובה. כאשר שוטר תנועה תופס נהג שחורג מהמהירות המותרת, הוא מנפיק לו קנס כספי או לחלופין הזמנה לדין, בהתאם למהירות הנסיעה שנמדדה.
העונש שצפוי לנהג תלוי במידת המהירות החורגת. הדרגה הנמוכה ביותר של ענישה היא כאשר נהג נתפס נוהג בכביש עירוני במהירות של עד 20 קמ"ש מעל המותר, ובכביש בין עירוני במהירות של עד 25 קמ"ש מעל המותר. במקרים אלה העונש הצפוי הוא קנס בסך 250 שקלים ללא נקודות חובה לצד העבירה במשרד הרישוי.
כאשר מתקבל דו"ח בגין מהירות מופרזת הנהג יכול לשלם את הקנס, ובכך למעשה להודות בביצוע העבירה, או לבקש להישפט ואז לנסות להפחית את שיעור הקנס ולמזער את כמות צבירת הנקודות שעתידות להיצבר.
רישום נקודות חובה במשרד הרישוי
כאשר הנהג נוהג במהירות מעל המותר בשיעור של 21 עד 30 קמ"ש בכביש עירוני, או במהירות 26 עד 40 קמ"ש בכביש בין עירוני, העונש הצפוי הוא קנס בגובה 750 שקלים ורישום של 8 נקודות חובה במשרד הרישוי.
צבירה של 12 נקודות ומעלה יכולה להוביל לקורס נהיגה מונעת בכפוף לסנקציות שונות. צבירה של 36 נקודות תוביל לפסילת רישיון נהיגה מנהלית ואוטומטית למשך שלושה חודשים ללא אפשרות לשנות את המצב, כך שברוב המקרים אין מקום להפעיל שיקול דעת בפסילות מסוג זה.
העונש על עבירות מהירות חמורות כולל הזמנה לדין על ידי שוטר ורישום של 10 נקודות. בית המשפט לתעבורה עלול לגזור על הנאשם: פסילה בפועל, פסילה על תנאי, התחייבות וקנס ואף במקרים חריגים מאסר בפועל ומאסר על תנאי. בדרך כלל לעבירות הזמנה לדין, מתלווה פסילה מנהלית שבמסגרתה הנאשם מוזמן לקצין משטרה שדן בשאלה אם לפסול לנהג לאלתר את רישיון הנהיגה לתקופה של 30 ימים.
כאשר מתקבל זימון למשפט, רשאי הנאשם לטעון כי לא ביצע את העבירה, באמצעות סיוע והכוונה מקצועית של עורך דין המתמחה בדיני תעבורה, או להגיע להסדר שבמסגרתו יצומצמו הנזקים להיגרם לו מבחינת העונש הצפוי. ואף כאשר מדובר בעבירת מהירות חמורה ניתן לפנות לבית המשפט לבקש ביטול של הפסילה המנהלית.