www.what2do.co.il

משפט חוזר במשפט תעבורה, באילו מקרים?

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

משפט חוזר במשפט תעבורה, באילו מקרים?

נהג שהוגש נגדו כתב אישום בגין עבירות תנועה יכול בהתקיים תנאים מסוימים להגיש בקשה לקיום משפט תעבורה חוזר. את הבקשה יש להגיש לבית המשפט העליון והערכאה המוסמכת לדון בבקשה היא בית המשפט העליון או בית המשפט המחוזי בהרכב של שלושה שופטים.

 

התנאים לקיום משפט תעבורה חוזר הם: קיומו של פסק דין מרשיע חלוט, ראיה שקרית או מזויפת במשפט הראשון, הצגת ראיות או עובדות חדשות הסותרות את הראיות שהביאו להרשעה, או הרשעה שלא כדין בביצוע מעשה שביצע אחר.

 

כמו כן, במקרה שהנאשם או עורך דין מטעמו לא התייצבו למשפט תעבורה, יכול בית המשפט לקיים את המשפט בהיעדרם, כאשר אי ההתייצבות תיחשב כהודאה באשמה. הנאשם יכול לבקש משפט חוזר אם היו נסיבות המצדיקות את ההיעדרות, כמו אשפוז בלתי צפוי בבית חולים, תאונה או אירוע פתאומי אחר. 

 

משפט חוזר הוא הליך משפטי שמתנהל כאשר מתקבלת בקשה לנהל אותו, ואין המדובר בזכות מעוגנת שיש לנאשם. משמעות קבלת הבקשה למשפט חוזר היא שהמשפט יתנהל מחדש כאילו מעולם לא התרחש, להבדיל מהליך של ערעור. העילות לקיומו של משפט חוזר הן עובדתיות, ולא משפטיות, על כן במשפט תעבורה חוזר יש להגיש ראיות חדשות חותכות וכבדות משקל.

 

נאשם המעוניין לבקש משפט חוזר נדרש בשלב ראשון להגיש בקשה לבית המשפט העליון. לאחר קבלת תגובה מהמדינה בנושא זה, יכריע בית המשפט ויחליט האם לקיים משפט חוזר או לדחות את הבקשה על הסף. אם הבקשה תתקבל, המשפט יתחיל מחדש בבית משפט העליון או המחוזי, פרט למקרים שבהם תחליט התביעה שלא להגיש מחדש את כתב האישום. כאשר מדובר בנאשם המרצה עונש מאסר בגין עבירת תנועה חמורה, כמו גרימת מוות ברשלנות, או תאונת פגע וברח, הרשעת הנאשם תבוטל, והתביעה רשאית לבקש כי הוא ישוחרר ממעצר עד תום ההליכים.

 

מהן העילות למשפט תעבורה חוזר?

 

סעיף 31 לחוק בתי המשפט מונה ארבע עילות למשפט חוזר, כאשר בשתיים מהן עדיין לא נעשה שימוש בארץ. האחת, כאשר פוסק בית המשפט שראיה שהובאה בפניו יסודה בשקר או בזיוף, ויש יסוד להניח שאלמלא הראיה, הנאשם לא היה מורשע. והשנייה, כאשר אדם אחר הורשע באותו המעשה שבו הורשע הנאשם. העילות שכן התקבלו והביאו לקיומו של משפט חוזר הן ראיות חדשות ועיוות הדין.

 

עילה למשפט חוזר עקב ראיות חדשות, היא מצב שבו הנאשם מציג בפני בית משפט העליון או המחוזי עובדות או ראיות, שלבדן או בשילוב עם יתר הראיות, הן עשויות לשנות את תוצאות המשפט לטובתו. בעבר היה ניתן להגיש בקשה למשפט חוזר רק על סמך ראיות חדשות לחלוטין, שלא היו בידי הנאשם בהליך המקורי, אולם כיום התנאי בוטל, וניתן להגיש בקשה עקב ראיות חדשות במגוון נסיבות.

 

עילה של עיוות דין מתקיימת במצב שבו קיים חשש ממשי שנגרם לנאשם עיוות במשפט המקורי. עילה זו מרחיבה את שיקול דעתו של בית המשפט העליון או המחוזי ומאפשרת להורות על קיום משפט חוזר גם במקרים שלא חוסים תחת העילות האחרות.

 

להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

שיטת הניקוד החדשה

שיטת הניקוד החדשה - שיטת הניקוד בעבירות תעבורה ...כמה נקודות תקבלו בגין כל עבירה ? 

הזמנה לדין בעבירת מהירות

הזמנה לדין בעבירת מהירות, אימתי? 

דיון בבית המשפט לתעבורה בהעדר נוכחות נהג

האם ניתן להרשיע נהג בבית המשפט לתעבורה בהעדר נוכחתו בבית המשפט? האם ניתן לגזור על נהג מאסר בפועל או פסילה בהעדרו? 

רשות ערעור במשפט תעבורה

האם ניתן לערער על פסק דין בתעבורה? לאיזו ערכאה? תוך כמה זמן ועוד ... 

תעבורה - הברחת וגם זוכית?

בית המשפט לתעבורה בירושלים קבע כי יש לקבל את טענות ההגנה שהוצגו על ידי עו"ד אלעד שור. בהכרעת הדין נקבע כי השוטר אשר דפק על חלון מכוניתו של הנאשם היה לבוש אזרחי ולא נשא כל עדות לכך שהוא שוטר ולא אזרח... 

בית משפט לתעבורה - דף לנאשם

הוגש נגדך כתב אישוום? לפני משפט תעבורה? מומלץ לפנות אל עורך דין העוסק בדיני תעבורה. להלן דף לנאשם ובו עצות לגבי ההליך המשפטי העומד לפניכם... 

מאסר בגין עבירות תעבורה, אימתי?

מתי העונש בגין עבירות תעבורה הוא מאסר? העובר אחת העבירות האלה, דינו - מאסר שנתיים או קנס ואם העבירה היא עבירת קנס שדן בה בית המשפט 

מעצר עד תום ההליכים בעבירות תעבורה

אנשים רבים מבצעים מדי יום עבירות תעבורה, חלקן חמורות המביאות את הנהגים הסוררים בפני שופט. האם יש להורות על מעצר עד תום ההליכים כאשר מדובר בעבירות תעבורה? 

נהגי מוניות ועבירות תעבורה

נהגי מוניות בישראל מעורבים לא אחת בתאונות דרכים. כמו כן, נהגים מקצועיים אלה מבצעים עבירות תנועה רבות. כיצד מתייחס בית המשפט לתעבורה לעבירות ותאונות אשר מבוצעות/נגרמות על ידי נהגי מוניות? 

אי מתן זכות קדימה

אי מתן זכות קדימה

האם עבירת אי מתן זכות קדימה הינה עבירה נפוצה? מהו העונש בגינה? האם ניתן לקבל זיכוי? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.