הארכת פסילה מנהלית, באילו מקרים?
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5 |
פסילה מנהלית היא פסילת רישיון נהיגה הניתנת על ידי קצין משטרה לפרק זמן מוגדר, שנע בין חודש ימים עד שלושה חודשים, לאחר ביצוע עבירת תעבורה חמורה ובטרם התגבש כתב אישום פלילי נגד הנהג. מטרתה של הפסילה המנהלית היא לנטרל את המסוכנות הנשקפת מהנהג, עד אשר ייקבע עונשו על ידי בית משפט לתעבורה.
סעיף 50א' לפקודת התעבורה מאפשר להאריך את הפסילה המנהלית מטעמים מיוחדים ונימוקים שיירשמו, לתקופה של מעל שלושה חודשים, ואף רשות הרישוי מוסמכת לקבוע כי הנהג אינו ראוי לנהוג מחמת כושר נהיגה לקוי ורשאית לפסול את רישיונו לצמיתות, לתקופה מסוימת, או עד למילוי תנאים שייקבעו בהחלטה מנומקת.
קצין משטרה יכול להטיל פסילה מנהלית עד 90 יום
פרק הזמן שבו נפסל הרישיון בפסילה מנהלית יכול לנוע בין 30 עד 90 ימים, בהתאם לסוג עבירת התנועה, חומרתה, תוצאותיה ובהתאם להוראות הקבועות בפקודת התעבורה. במקרה של דוח תנועה, קצין המשטרה רשאי לשלול את הרישיון לפי פירוט רשימת העבירות בתקנות התעבורה.
פסילה מנהלית של 30 ימים תחול בגין עבירות תנועה הנחשבות קלות באופן יחסי, אשר לא גרמו נזק לרכוש או לגוף. פסילה לחודש ימים יכולה להינתן על עבירות תנועה כגון: אי ציות לתמרור זכות קדימה או תמרור עצור, עקיפה מסוכנת על קו הפרדה רצוף או עקיפה בדרך לא פנויה, נהיגה באופן המסכן את עוברי הדרך, נהיגה במהירות מופרזת, נהיגה בשכרות, אי מתן אפשרות להולך רגל להשלים חציית כביש במעבר חציה ועוד.
קצין משטרה מוסמך להורות על פסילה מנהלית למשך 60 ימים לאחר מעורבות בתאונת דרכים, בלא קשר לאופן העבירה שהובילה לתאונה, וגם אם מדובר בתאונה ללא נפגעים, כל עוד נגרמו נזקי רכוש או נזקי גוף שאינם חמורים, וקצין המשטרה השתכנע כי קיימות מספיק ראיות להעמיד את הנהג לדין בגין אחריותו לגרימת תאונה.
קצין משטרה מוסמך להורות על פסילה מנהלית למשך 90 ימים שלילת רישיון במקרה של תאונת דרכים קטלנית אשר גרמה לפגיעות בנפש, כאשר סבר קצין המשטרה כי ישנן ראיות מוצקות אשר יובילו להגשת כתב אישום נגד הנהג בגין אחריותו לקרות התאונה הקטלנית.
הארכת פסילה מטעמים מיוחדים ומנימוקים שיירשמו
סעיף 50א' קובע כי במקרה שחלפו שלושה חדשים מיום שנפסל הנהג לפי סעיפים 46 או 47: פסילה עד גמר הדין או פסילה בידי קצין משטרה, ולא הוגש לבית המשפט כתב אישום נגד הנהג על עבירת התנועה שבגינה נפסל הרישיון, תבוטל הפסילה אלא אם כן הורה בית המשפט, מטעמים מיוחדים ומנימוקים שיירשמו, להאריך את מועד הפסילה לתקופה שיקבע.
סעיף 50ב' קובע כי אם חלפו ששה חדשים מיום שנפסל הנהג לפי הסעיפים 46 או 47 לחוק ולא ניתן פסק דין לגבי העבירה שבגינם נפסל, הפסילה בטלה, אם לא נתן בית המשפט הוראה אחרת. ואולם, אם רשות הרישוי קובעת כי הנהג אינו ראוי לנהוג מחמת כושר נהיגה לקוי היא רשאית, בהחלטה מנומקת, לפסול את רישיונו לצמיתות, או לתקופה מסוימת, או עד למילוי תנאים שייקבעו בהחלטה.