צבירת נקודות לנהג חדש, מה המשמעות?
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5 |
כל נהג בשנתיים הראשונות לאחר קבלת רישיון הנהיגה נחשב לנהג חדש, וחלות עליו תקנות מיוחדות, כגון: חובת נוכחות של נהג מלווה בשלושת החודשים הראשונים ממועד קבלת הרישיון, הגבלת מספר הנוסעים ברכב שניתן להסיע, הצמדת שלט נהג חדש לשמשה האחורית של הרכב והקפדה יתרה על חוקי התנועה. עם זאת, העונש בצבירת נקודות של נהג חדש תואם את העונש של נהג ותיק.
נהג חדש צעיר הוא נהג חדש, שטרם מלאו לו 24 שנים, וגם בעלי רישיון לאופנוע, לטרקטור או למכונה ניידת, אשר הוציאו רישיון נהיגה לרכב פרטי או רכב משא נחשבים לנהגים חדשים למשך שנתיים לאחר קבלת הרישיון החדש ויכול להיות גם לתקופה נוספת.
נהג חדש שגילו 24 שנים ומעלה פטור מליווי, כך שלא חייב לשבת לצדו מלווה בשלושת החודשים הראשונים ממועד קבלת הרישיון. בתום תקופת ההגדרה של נהג חדש יחודש רישיון הנהיגה למשך חמש שנים בלבד, ובמהלכן הנהג יידרש לעבור קורס רענון, כדי לבסס ולרענן את הידע בנושאי נהיגה. הקורס נמשך כ 12 שעות והוא נחשב לחובה, וחידוש הרישיון של נהג חדש מותנה בהשתתפותו ובעמידה במבחן עיוני שיתקיים בסופו.
איסור על עבירות חמורות
נהג חדש נדרש להקפיד יותר מנהג ותיק לשמור על חוקי התנועה, ולהימנע מביצוע עבירות תנועה המצוינות בתוספת השלישית לפקודת התעבורה, כגון: נהיגה ללא רישיון, מהירות מופרזת, נהיגה תחת השפעת סמים או אלכוהול, עקיפה לא חוקית, אי ציות לרמזור, אי מתן זכות קדימה, מעורבות בתאונת דרכים עם נפגעים, אי מתן סיוע בתאונת דרכים, אי עצירה לפני מסילת ברזל ועוד.
נהג חדש, שהורשע באחת מהעבירות המנויות בתוספת השלישית לפקודת התעבורה, נדרש לעבור מחדש מבחן תיאוריה ואף חייב לעמוד בבחינה מעשית ובבדיקות במכון הרפואי כתנאי לחידוש רישיונו. לנהג חדש שהוגש נגדו כתב אישום בגין אחת העבירות, תוארך התקופה שבה ייחשב כנהג חדש עד לתום ההליכים המשפטיים.
במקרה שבית משפט לתעבורה הטיל על נהג חדש פסילה מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של שלושה חודשים או יותר, הנהג יידרש לעבור בשנית תיאוריה וטסט. נהג חדש אשר הורשע בעבירת נהיגה בשכרות או תחת השפעת סמים או בביצוע עבירה שגרמה לתאונת דרכים עם נפגעים, או תאונת דרכים קטלנית, יחויב לעבור בדיקות רפואיות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים. לאחר ריצוי העונש, הנהג ישוב להיות נהג חדש למשך שנתיים נוספות, על כל המשתמע מכך.
מהי תקופת צבירת נקודות?
תקנה 544 לתקנות התעבורה, מאפשרת למשרד הרישוי לפסול רישיונות של נהגים חדשים וותיקים בהתאם לנקודות שצברו, ולהטיל עליהם חובת השתתפות בקורסים בנהיגה נכונה ומבחן בסופם, לעבור שוב מבחן עיוני ומעשי בנהיגה ולבצע בדיקות רפואיות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים. עם זאת, העונש בצבירת נקודות של נהג חדש תואם את העונש של נהג ותיק.
תקופת צבירת נקודות חובה היא משך הזמן שלאורכו נשמרות נקודות, המתחברות לצורך קביעת סך הנקודות. כאשר נהג צובר 12 נקודות חובה הוא נדרש לעבור הדרכה בנהיגה נכונה. בתום ההדרכה הנקודות יילקחו בחשבון, רק לאחר שיחלפו שנתיים מתאריך ביצוע העבירה, ובתנאי שלא צבר נקודות נוספות במהלך השנתיים האחרונות.
במקרה שהנהג ביצע עבירת תנועה נוספת וצבר סך של 22 נקודות במהלך השנתיים, תקופת הצבירה תוארך לארבע שנים. אם יירשמו לחובתו 2 נקודות נוספות ומעלה במהלך ארבע השנים כלומר 24 נקודות, הנהג יידרש להשתתף בקורס ייעודי בנהיגה נכונה בדרך עירונית או בדרך לא עירונית, השונה מהקורס הבסיסי. צבירה של 36 נקודות ומעלה תוביל לפסילת רישיון הנהיגה למשך שלושה חודשים, והוא יחודש רק לאחר שהנהג יעבור שוב מבחן תיאוריה ולאחר שיעמוד בבדיקות רפואיות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים.
הצמדת שלט נהג חדש
נהג חדש חייב לתלות על השמשה האחורית של הרכב שבו הוא נוהג שלט נהג חדש ואסור לו לנהוג ברכב ללא שלט. מטרת השלט היא ליידע את הנהגים האחרים ויתר המשתמשים בכביש כי לפניהם נהג חסר ניסיון, וכדי שינקטו באמצעי זהירות ויגלו כלפיו סבלנות. ברכב פרטי וברכב מסחרי עד 4 טונות, יש לתלות שלט בגודל של 12 על 20 סנטימטרים. גובה האותיות יהיה 40 מילימטרים בצבע שחור על גבי רקע צהוב מחזיר אור. את השלט יש להצמיד לשוליים התחתונים של השמשה האחורית, כדי שייראה לנהגים הנמצאים מאחורי הרכב.